Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

29.09
2017
Digueu sí!

- Què fem?

Els portaveus de les regionals de les Joventuts d’Esquerra Republicana d’arreu dels Països Catalans demanem la participació i el vot favorable a la independència en el referèndum d’autodeterminació del dia 1 d’octubre convocat per la Generalitat de Catalunya amb el mandat expressat en les eleccions autonòmiques del 27 de setembre de 2015 amb un vot majoritari cap a les forces independentistes per part del poble sobirà català. Volem expressar també la nostra fraternitat amb els encausats per treballar per la democràcia i demanem l’aturada immediata de la repressió i l’estat d’excepció encobert que l’estat ha imposat a Catalunya.

- Passat

Aquest primer d’octubre la història ens convoca. Per primera vegada des de 1898, quan les darreres colònies d’ultramar deixaren de formar part de l’Imperi Espanyol. Esdevindrà la primera revolució democràtica des del cop d’estat del 1936, quan la democràcia legítima va ser usurpada per un cop d’estat militar, del qual encara patim les conseqüències i que per tant, és podria dir que el poble pren el seu poder legítim 81 anys desprès.

- Present

El referèndum d’autodeterminació és l’única solució al problema polític existent a Catalunya, a més, marca la ruta per a la resta dels Països Catalans, i per a les nacions oprimides de tota Europa, per a seguir avançant cap a la nostra llibertat nacional. La independència per si sola no és cap objectiu, sinó l’oportunitat per uns països més democràtics, més sostenibles, menys precaris... resumint, uns països dels que estiguem orgullosos de formar part.

- Futur

La independència de Catalunya ha de ser un moviment solidari amb la resta de pobles, evidentment també amb la resta dels Països Catalans, i així fomentar, amb el seu exemple, que les societats dels nostres països agafen la iniciativa per engegar processos semblants però autònoms que desemboquin en l’assoliment de la República del País Valencià, la República de Formentera, la República d’Eivissa, la República de Mallorca, la República de Menorca i d’un estatut propi per Catalunya Nord. Perquè els seus ciutadans trien lliurement amb qui volen associar la seva república i des de la plena sobirania assolir els seus reptes de futur.

Visquen les Repúbliques dels Països Catalans!

1 d'octubre Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya
  • Emma Soler, Lluís A. Hernàndez, Biel Cursach i Joan Giménez
  • Portaveu JERC Catalunya Nord, Portaveu JERPV, Portaveu JERC Mallorca i Portaveu JERC Menorca