Som l'eina
Mobilitzem-nos contra el judici franquista
El jovent republicà, la llavor de totes les victòries!
Desdoblament N-II JA!

El passat 27 de setembre arreu del món milers de persones van sortir al carrer per a reclamar un futur més humà i sensibilitzat. Amb una població visiblement conscienciada (tot i que encara ens queda camí), cada cop més apareixen contraposades a les grans multinacionals i monopolis alternatives com entitats, cooperatives i empreses sense ànim de lucre.

Vista la incapacitat dels governs per definir polítiques d’acord amb l’objectiu de desenvolupament sostenible, haurem de reclamar el dret dels pobles a recuperar les sobiranies socials, econòmiques, tecnològiques, alimentàries, tèxtils i energètiques, ja que si no actuem en conseqüència a la pèrdua d’aquestes legitimitats, perdrem el sentit crític per escollir el que és millor atenent als nostres ideals i entrarem en un cicle de no-retorn global. És un fet, cada vegada ressonen més les xifres de milions d’euros d’entitats financeres destinats a la venda d’armament, la una pèrdua de patrimoni natural per engrandir i afavorir les explotacions intensives, els efectes…

Comparteix: Seguir llegint...

Els passats 5 i 6 d'octubre, el Jovent Republicà Comarques Gironines vam celebrar l'ESLIC, l'escola de formació de tardor. En aquesta ocasió, ens vam formar sobre sobiranies, és a dir, sobre com deixar de dependre dels grans poder econòmics, sobre quines alternatives de consum més ètiques i sostenibles tenim al nostre abast. 

En concret, vam tractar els eixos de sobiranies alimentària, econòmica, tèxtil, energètica i tecnològica. Avançar cap a un model de producció i consum més sostenible està en mans de tots i totes i ens apropa cap al país que volem. La Judith Tortajada, militant del Jovent Republicà de Girona ha escrit el següent article d'opinió sobre les conclusions que vam extreure de l'escola de formació. Podeu llegir-lo al següent enllaç: ARTICLE D'OPINIÓ JUDITH TORAJADA.

Comparteix: Seguir llegint...

Nou tret de sortida pel Jovent Republicà de Santa Coloma de Farners. La nova secció local, amb cares renovades, vam presentar-nos davant d’una cinquantena de persones el dissabte 28 de setembre a la plaça del Firal. L’acte va comptar amb la Consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, la Portaveu del Jovent Republicà Comarques Gironines, Xènia Sala, el regidor del municipi Joan Martí, i Anna Cornellà i Sergi Piña com a representants del Jovent Republicà. Tant l’Anna com en Sergi varen explicar les tasques que cadascú porta a terme dins la l’organització i van fer un petit resum de les…

L’acte, que va anar d’allò més bé, tenint en compte els nervis de parlar per primera vegada en públic, va acabar amb una botifarrada popular, els beneficis de la qual destinarem a la caixa de solidaritat dels presos polítics. S’havia de comptar també amb un concert, però es va haver de suspendre a últim moment. Tot i això, la festa va acabar amb una mica de música que en Nil, el portaveu de la secció local va punxar amb la seva taula de DJ.

Comparteix: Seguir llegint...

El Consell Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana ha aprovat aquest dissabte 21 de setembre a Granollers rebutjar els espectacles amb bous, sumant-se així als moviment socials i diverses associacions que des de fa anys demanen més protecció cap als animals.

Des de fa unes setmanes ha ressorgit el debat degut als diversos incidents d’aquest estiu a Amposta, a la Festa Major de Vidreres i a Cardona, que han tingut conseqüències la salut d’animals i ciutadans i és per aquest motiu que el Jovent Republicà ha volgut prendre una posició.   El text aprovat per l’organització política juvenil remarca que “la llei catalana del 2010 ha resultat insuficient” i que malgrat “la importància històrica, econòmica i cultural” que representen els correbous, aquests “no són compatibles amb els valors de respecte i recerca del benestar animal que hem de defensar com a…

Comparteix: Seguir llegint...

AGENDA

Octubre 2019
DlDtDcDjDvDsDg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031