Segueix-nos:

El passat 24, 25 i 26 de Novembre, una delegació de les Joventuts d'Esquerra Republicana va participar a s’Atòbiu 2017, la trobada anual de joves independentistes organitzada per l’associació juvenil Scida, a l’illa de Sarfenya. Durant els tres dies, la delegació republicana participà a diferents actes organitzats a la ciutat de Càller (Casteddu en sard) juntament amb la delegació de Sanca Veneta, també convidada a la trobada.

Durant els tres dies, el delegat de les JERC tingué l’ocasió d’explicar les darreres novetats sobre la campanya de repressió de l’estat espanyol, així com reflexionar sobre el procés d’organització del referèndum de l’1 d’Octubre i la posterior declaració d’independència. Des de les JERC valorem molt positivament la trobada com a ocasió per estrènyer els vincles entre Sardenya i els Països Catalans, dues nacions del mediterrani oprimides per estats centralistes.

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem organitzat la quarta trobada Youth for the democratic Revolution, del 17 al 19 de novembre a Ciutadella, Menorca. Durant tres dies, deu organitzacions de l’esquerra europea han participat de xerrades, tallers i visites per tal de cooperar en la lluita ecologista.

Sota el subtítol Remember, Reflect, Rise Up, hem tractat problemàtiques com el totxo i el turisme, hem debatut sobre models energètics i de creixement i hem fet una visita a Albufera d’es Grau, entre d’altres. Així mateix, també hem parlat sobre els Països Catalans, Menorca i els efectes del procés català a l’illa. A la trobada hi han participat delegats d’organitzacions juvenils de l’esquerra europea: Linksjugend Solid (Alemanya), Bloco de Esquerda (Portugal), Junge Linke (Àustria), Left Youth of Finland (Finlàndia), Plaid Ifanc  (Gal·les), Sinn Féin Republican Youth (Irlanda), Neolaia Syriza (Grècia), SFU (Dinamarca), Scida (Sardenya) i Scottish National Party (Escòcia).

Comparteix: Seguir llegint...

Diumenge 15 d’octubre se celebraran eleccions legislatives a Àustria, a partir de les quals s’escollirà el canceller del país. Es preveu que els socialdemòcrates i els verds perdin diputats i que les forces de dretes imposin el seu discurs conservador, tant des del partit de dretes ÖVP (Österreichische Volkspartei) com des del partit d’extrema dreta FPÖ (Freiheitliche Partei Österreichs).  

Per això, les Joventuts d’Esquerra Republicana volem manifestar: El nostre rebuig cap al feixisme que es vol imposar a Àustria i que durant els darrers anys ha anat guanyant espai a Europa. La nostra solidaritat i cooperació amb els companys i companyes de Junge Linke en la lluita contra el feixisme. El nostre suport a la creació d’aliances d’esquerres com KPÖ Plus, per combatre la dreta austríaca.

Comparteix: Seguir llegint...

Diumenge 15 d’octubre se celebraran eleccions regionals a la República Bolivariana de Venezuela, on s’escullen els governadors dels 23 estats que conformen el país. Aquests comicis es presenten complexos, amb una possible alta abstenció però alhora amb una polarització social molt forta.

En aquest sentit, les Joventuts d’Esquerra Republicana volem manifestar: El nostre suport a la coalició Gran Polo Patriótico Simón Bolívar, on hi formen part el Partido Socialista Unido de Venezuela (PSUV), el Partit Comunista i altres forces de l’esquerra transformadora. Reiterar el nostre suport al legítim govern del president Nicolás Maduro i a l’Asamblea Nacional Constituyente, que està fent passos per seguir amb la Revolució Bolivariana. El rebuig a l’amenaça imperialista que diversos països segueixen fent, en forma d’embargament, bloqueig de comptes o trencament de tractes comercials. Aquesta intromissió imperialista no fa res més que augmentar la crisi econòmica que…

Comparteix: Seguir llegint...

Arrel de l'onada de repressió per part de l'estat espanyol intentant evitar la celebració del referèndum d'autodeterminació de Catalunya del proper 1 d'octubre, les Joventuts d'Esquerra Republicana rebem suport internacional a través del següent manifest:

The Spanish governments have recurrently oppressed and exploited the Catalan Countries culturally, socially and economically. This oppression and exploitation has usually been supported and promoted by Catalan economic elites, benefiting from this system. Nevertheless during the Second Spanish Republic (1931-1939) and the Constitutional Monarchy (1978-present), there have been shy attempts to accommodate Catalonia (also the Valencian Country and the Balearic Islands) inside the Spanish State, through the creation of autonomous regions. Despite that in the Second Republic and the first decades of the Constitutional Monarchy this decentralised status brought important cultural and social achievements, after the year 2000 the situation…

Comparteix: Seguir llegint...

Els passats 19, 20 i 21 de Maig , les Joventuts d’Esquerra Republicana vam assistir al congrés del Vasemmistonouret (Left youth of Finland). El Vasemmistonouret es l'organització política juvenil del Vasemmistoliitto (Left Alliance), que defensa el socialisme, la democràcia, el feminisme, l'ecologisme i l’internacionalisme. Formen part de l’anomenada Nordic Green Left Alliance (l’Esquerra Verda Nòrdica), juntament amb el SFU (Dinamarca) i l’ Unga Tjóðveldið (illes Fèroe), amb qui les Joventuts d'Esquerra Republicana mantenim també una magnífica relació. El congrés, celebrat a la ciutat de Kuopio, situada al Nord de Finlàndia, va servir per donar pas a la nova executiva del…

Durant el congrés, es va donar l’espai al jovent independentista per parlar de la situació actual als Països Catalans i les Joventuts d'Esquerra Republicana, seguida amb gran atenció i interès, amb la voluntat de solidaritzar-se amb les nostres lluites, i en especial amb el procés independentista a Catalunya. Així doncs saludem la nova executiva i presidència del Vasemmistonouret, tot renovant els nostres lligams i confiança per seguir lluitant per una Europa, una Finlàndia i uns Països Catalans justos i democràtics.

Comparteix: Seguir llegint...

Avui dijous 8 de juny se celebren eleccions al Parlament de Westminster, uns comicis innecessaris convocats per May amb l’objectiu d’imposar-se com a negociadora indubtable del Brexit. Les Joventuts d’Esquerra Republicana volem mostrar una vegada més el nostre suport als companys i companyes de l’Scottish National Party (SNP) a Escòcia, el Plaid Cymru (PC) a Gal·les i el Sinn Féin (SF) a Irlanda.

El bipartidisme de May i Corbyn no suposa cap canvi real a Westminster. Si bé el líder dels laboristes representa en si mateix un revulsiu dins el Labour, la majoria dels candidats (no les bases) segueixen ancorats al Blairisme i a la tercera via. És per això, que tant l’SNP, com el PC i el SF són les úniques opcions realment rupturistes amb Westminister, el neoliberalisme dels Tories, i la deriva del Brexit; defensant fermament la veu de les seves respectives nacions. A Escòcia, l’SNP busca convocar un segon referèndum d’independència, donant sortida al fet que la majoria dels escocesos…

Comparteix: Seguir llegint...

Arran dels últims fets succeïts a la República Bolivariana de Veneçuela, les Joventuts d’Esquerra Republicana volem manifestar que:

Des de l'inici del mandat d'Hugo Chávez a l'any 1998, hi ha hagut diversos intents de desestabilització del país mitjançant pressions externes o internes. Aquestes han estat englobades en l’estratègia imperialista d’Estats Units d’Amèrica, que vol imposar el liberalisme a Amèrica Llatina fent boicot als països amb governs socialistes. Fins i tot s’han produït  intents de cop d'estat com a Caracas l'any 2002, que va acabar amb diversos morts i que pretenia expulsar al president escollit democràticament del poder i instaurar un govern il·legítim. Cal recordar que l’estat espanyol i Estats Units d’Amèrica van ser dels primers i únics països…

Comparteix: Seguir llegint...

La xifra de palestins empresonats a Israel és de 6.500 persones. A més a més, aquests s’enfronten dia a dia a unes condicions precàries: visites limitades, l’aïllament com a mètode de pressió o de càstig, detencions administratives arbitràries, negligències mèdiques… Tot plegat demostra la dura repressió d’Israel en els territoris ocupats.

Per tot això, el passat 17 d'abril, dia del presoner palestí, 1200 palestins van iniciar una vaga de fam indefinida a les presons israelianes. Presos de diferents forces polítiques i diferents presons es van unir per reclamar els seus drets. La vaga, iniciada sota el lema “vaga per la llibertat i la dignitat”, reivindica l'augment de les visites de familiars contra la generalitzada política d'aïllament dels presos, així com també uns tractaments de salut adequats i atenció mèdica gratuïta, l’accés a l’educació, la instal·lació de telèfons públics i la fi de la detenció administrativa (per la qual l'Estat d'Israel pot…

Comparteix: Seguir llegint...

El món àrab ha estat des dels temps de la colonització europea afectat per constants casos de corrupció i falta de llibertats. El poble àrab, conscient d’aquests problemes, es va alçar pacíficament contra els seus governs en les anomenades primaveres àrabs del 2011, liderades per estudiants laics. Tot i els desiguals resultats (èxit a Tunísia, cop d’estat militar a Egipte o repressió a les monarquies del golf), les potències imperialistes internacionals (Rússia, EEUU i en menor mesura França) i regionals (Turquia, Aràbia Saudita i Iran) han intervingut directa o indirectament en aquells casos on hi havia interessos econòmics o geopolítics…

A l’Iraq, la caiguda de la dictadura laica de Saddam Hussein el 2003 va produir el ressorgiment de milícies armades, sovint auto-justificades per motius ètnics o confessionals, totes amb un patrocinador internacional. Els darrers governs nacionals encapçalats per xiïtes (fortament recolzats per l’Iran) aliats amb el govern autonomista kurd (proper als EUA) han marginat de manera més o menys sistemàtica les poblacions àrabs sunnites, deixant també fora de banda d’altres minories com els assiris o els iazidites, que han patit els abusos tant de milícies àrabs xiïtes i sunnites. A Síria, la dictadura laica d’Al-Assad, va patir importants protestes en…

Comparteix: Seguir llegint...