Segueix-nos:

Els passats 13, 14, 15 i 16 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana vam assistir al congrés del Socialistisk Folkepartis Ungdom - SFU a Taastrup, Dinamarca. El SFU, joventuts del Partit Socialista Popular de Dinamarca (SF), són una organització que es defineix com a socialista, ecologista i feminista; formant part de l’anomenada Esquerra Verda Nòrdica, juntament (entre d’altres) amb la Left Youth of Finland i Unga Tjóðveldið (illes Fèroe) organitzacions també amigues de les Joventuts d'Esquerra Republicana.

El congrés, de caràcter ordinari, va servir per a escollir la nova permanent nacional (formada per 14 persones), la nova executiva nacional formada per Jacob Klivager, Esther Elmegaard Bæk i Victor Ottosen; decidir les línies estratègiques que la SFU ha de prendre durant el proper any, i debatre sobre les prioritats en matèria de medi ambient i economia. Durant el congrés hi hagué parlaments de Sisse Marie Weeling, candidata del SF a l’alcaldia de Copenhaguen; Nanna Højlund, presidenta de la Confederació Danesa de Sindicats (LO); Sana Mahin Doost, líder del sindicat d'estudiants universitaris Danske studerenes faellesraad (DSF); Villy Søvndal, expresident…

Comparteix: Seguir llegint...

El proper 2 d’abril a Equador hi ha unes eleccions que seran trascendentals pel conjunt del país i, també, per les forces de canvi d’Amèrica Llatina. El presidenciable d’Alianza PAIS, Lenin Moreno, va guanyar la primera volta amb un 39.36% dels vots, i es va quedar a menys d’un punt d’obtenir la victòria i ara s’enfronta a la segona volta amb l’ultradretà Guillermo Lasso.

La Revolució Ciutadana de Rafael Correa, que tants bons resultats econòmics, socials i culturals ha tingut a l’Equador, ha de continuar governant per tal que el socialisme del segle XXI segueixi sent una realitat a Amèrica Llatina. La dreta rància i la burgesia equatoriana han estat fent una campanya mediàtica de desestabilització política i ara amb les eleccions s’ha accentuat. Les JERC, com a joventut política internacionalista i socialista, donem tot el suport a Alianza PAIS i al seu presidenciable Lenin Moreno. Amb aquest comunicat aprofitem per agrair al president sortint, Rafael Correa, la seva lluita infatigable per la millora…

Comparteix: Seguir llegint...

Del 30 de març al 2 d’abril, participarem a l’Assemblea General de la European Free Alliance Youth (EFAY) a Katowice, a Silèsia. A aquesta assemblea, votarem el pla de treball i el pressupost del 2017, l’entrada de nous membres al bureau i aprovarem noves resolucions.

Aquest any, les JERC hem presentat tres mocions: una pel referèndum a Catalunya, una altra pel tancament dels CIEs i un última per la memòria històrica. També farem debats sobre l’Europa dels pobles, la integració i les noves minories i EFAY al món.

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC donem suport al mandat democratic sorgit del Parlament Escocès per demanar al govern, encapçalat per Nicola Sturgeon, l'organització d’un segon referèndum d’independència. Aquest es duria a terme entre la tardor del 2018 i la primavera del 2019. Ha estat aprovat per la majoria absoluta formada per l’SNP i els Verds.

El passat 2014, els escocesos van fer un referèndum d’independència, amb la participació més alta en una elecció o referèndum al Regne Unit des de la introducció del sufragi universal, amb un 84,6%.   En aquest referèndum, un dels arguments principals dels partits (i mitjans de comunicació) unionistes va ser que Escòcia sortiria de la Unió Europea i d’altres institucions internacionals si assolia la independència. El resultat al referèndum va ser un 55,3% pel ‘No’ a la independència davant el 44,7% a favor del ‘Sí’.   Avui, tres anys després, els escocesos veuen com sortiran de la Unió Europea, tot…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d'Esquerra Republicana hem enviat una delegació al Congrés dels camarades del Sinn Féin Republican Youth a Derry, al nord d'Irlanda.

Al Congrés, els membres del SFRY han escollit quina serà la seva Executiva Nacional durant aquest proper any, i han debatut diverses mocions per marcar la línia política que seguiran durant aquesta legislatura. Entre d'altres lluites importants, han refermat la seva solidaritat amb el poble català. En el marc del congrés, les JERC hem tingut un paper actiu en el debat sobre internacionalisme i en el Panel Internacional. La Marta Rosique Saltor i el Josep Maria Tirapu han explicat el context polític actual als Països Catalans. Les JERC hem demanat cooperació tant en la lluita nacional com social dels PaÏsos…

Comparteix: Seguir llegint...

Els passats 27, 28 i 29 de gener, les JERC vam assistir a unes Jornades de Formació en Campanyes organitzat per l’European Free Alliance Youth a Glasgow (Escòcia), amb els Youth Scots for Independence (la branca jove de l’Scottish National Party) com a hostes. Primerament, cal agrair a la organització (tant l’EFAY com els companys del YSI) la fantàstica estada que vam tenir.

Divendres vam començar  amb una formació amb la Fiona Mcleod, on ens va mostrar com fan campanya els companys del SNP i com van preparar la campanya del referendum. També vam tenir un debat sobre l'ONU i vam tenir l'ocasió de participar en els tradicionals balls escocesos. Durant  la formació de dissabte, vam tenir l’oportunitat d’escoltar a Michael Rusell (Ministre de les negociacions del Brexit del govern escocès) i Fiona Hyslop (Secretària de Cultura, Turisme i Afers Exteriors del govern escocès); així com conèixer de prop la TIE Campaign de la mà d’en Jordan i en Liam (els creadors de…

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Internacional i les JERC Dones hem assistit a la trobada de dones al Parlament Europeu organitzada per Esquerra Republicana.

De la mà d’altres entitats feministes catalanes, hem pogut conèixer la feina dels Verds-ALE i dels eurodiputats d’Esquerra Republicana pel que fa a incidència feminista. Hem pogut conèixer grups de lobbistes feministes, hem vist com funcionen les diferents comissions del Parlament i fins i tot hem pogut parlar de la situació de les dones refugiades. Ha estat una visita interessant per conèixer com podem fer incidència feminista des de les JERC a la Unió Europea i per seguir en contacte amb els nostres representants.

Comparteix: Seguir llegint...

El passat gener, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) vam realitzar un viatge a Xile per conèixer de primera mà la situació política al país i tenir un primer contacte amb organitzacions juvenils del país llatinoamericà per tal d’estrènyer nous llaços de solidaritat en un futur proper.

Així doncs, la delegació del jovent independentista va poder reunir-se amb les principals joventuts polítiques de l’esquerra i el centre-esquerra xilè, englobades dins l’actual govern de la Nueva Mayoria: Les Juventudes Comunistas de Chile (JJCC), La Juventud Socialista (JS), la Juventud Radical (JR) i la Juventud del Partido por la Democrácia (JPPD). Gràcies a aquestes trobades les JERC vam poder assabentar-nos de primera mà de l’actualitat política del país: L’intent del govern de Bachelet de capgirar el procés de neoliberalització iniciat amb la dictadura a través de la reforma del sistema universitari, el sistema fiscal i la redacció d’una nova…

Comparteix: Seguir llegint...

El proper 15 de març l’electorat holandès escollirà els seus representants a la Tweede Kamer (congrés) en el que serà una de les eleccions més competitives que els Països Baixos mai hauran vist. Aquestes eleccions produiran com a resultat un gran canvi al sistema de partits holandès, amb un més que probable fort retrocés dels partits de govern (format pels “socialdemòcrates” del PvdA i els liberals del VVD), i un creixement encara incert de l’extrema dreta (PVV).

Tot i el context electoral no hem d’oblidar que la política es fa sobretot als carrers, fet llargament entès pel Socialistische Partij i les seves joventuts, ROOD. És per això que els socialistes no han baixat la guàrdia en la protesta (i la proposta) als carrers contra un govern que més que «crear ponts» (com deia el seu eslògan), s’ha dedicat a destrossar els darrers dics que encara contenien l’onada neoliberalitzadora. ROOD i el SP ha lluitat colze a colze a colze amb els moviments socials en campanyes com ara Fuck Jeugdloon, contra la generalitzada doble escala salarial per a…

Comparteix: Seguir llegint...

Avui se celebren les eleccions legislatives als sis comtats del nord que es troben sota legislació britànica. Les eleccions arriben en un moment turbulent contextualitzat per la victòria del Brexit i després de la dimissió del Primer Ministre Martin McGuinness com a protesta davant l'escàndol dels incentius per l'energia renovable. Una vegada més, les Joventuts d'Esquerra Republicana volem expressar la nostra profunda solidaritat i suport cap als nostres germans i germanes republicans d’Irlanda en aquest moment crucial pel seu futur.

Els esdeveniments polítics recents han demostrat una vegada més la misèria i la falta de respecte del govern britànic i els seus lacais cap als ciutadans irlandesos dels sis comtats del nord i cap a les seves institucions polítiques. Aquesta falta de respecte, manifestada amb el referèndum del Brexit, el detonant de l’article 50 (que inclou els sis comtats tot i haver votat quedar-se), i la involucració de la diputada Arlene Foster del partit conservador DUP en l’escàndal de corrupció; demostra més clar que mai la necessitat d’una Irlanda unificada. Per això recomanem votar el Sinn Féin a les eleccions…

Comparteix: Seguir llegint...