Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

02.02
2019
Consumim cítrics de la terra!

El Jovent Republicà sempre ens hem posicionat a favor d’un comerç de proximitat i en contra de la precarietat del mercat laboral. És per això que volem denunciar la situació extrema per la qual està passant el sector citrícola del País Valencià, les Terres de l’Ebre i Mallorca.

La pèrdua de rendibilitat i la manca de competitivitat aboca a la pèrdua d’un sector econòmic clau per als nostres pobles.

 
Però ja no es tracta només d’un problema econòmic, sinó també d’un problema ecològic i de sanitat. No podem permetre veure com la nostra fruita es queda penjada als arbres mentre es consumeixen cítrics que s'han de transportar des de països llunyans, amb l'impacte negatiu al medi ambient que això genera, i que, a més, no passen els mateixos controls en seguretat alimentària que els cítrics d'aquí.
 
No volem que els productes mediterranis sempre siguin els últims de la cua. Per aquest motiu, les Joventuts d’Esquerra Republicana reclamem una modificació de l’Acord amb Sud-àfrica signat per la Unió Europea, per tal d’assegurar les màximes cauteles i controls als productes importats, que comporta, en primera instància, el compliment de la Llei de la cadena alimentària, com també instem al govern espanyol a sol·licitar l’activació de la clàusula de salvaguarda, que no ha volgut fer fins al moment.
 
Mentrestant, nosaltres seguirem insistint en el consum dels Cítrics de la Terra per no posar més en risc la subsistència dels pagesos i llauradors dels Països Catalans.

Menjar cítrics de la terra és més ecològic i permet tenir més controls sanitaris d'allò que consumim. Menjar cítrics de la terra és més ecològic i permet tenir més controls sanitaris d'allò que consumim.