Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

14.03
2019
El Jovent Republicà amb el moviment Fridays For Future!

Fa uns mesos la Greta Thunberg, una activista ecologista sueca de 16 anys, va començar a fer vaga tots els divendres i va apel·lar a la resta del moviment estudiantil del món. És així com es va iniciar el moviment Fridays For Future, estudiants lluitant per la justícia climàtica.

El moviment es dirigeix directament a les elits polítiques perquè apliquin l'Acord de París, i els seus motius són que si no es fa res per tal que no augmenti la temperatura de la Terra, d'aquí a 11 anys ens trobarem en un punt de no retorn. Per tant, estudiar no serveix de res si no hi ha un planeta on no es pot viure, no només per part de l'espècie humana sinó també per la resta d'espècies, a causa de l'alteració dels ecosistemes.

Es critica que els estats no facin cas dels experts, i fins i tot que alguns arribin a negar l'existència de l'emergència climàtica, com és el cas de Donald Trump. Tot i això, el jovent seguim manifestant-nos, ens seguim mobilitzant per poder tenir un futur, nosaltres i les properes generacions.

Als Països Catalans el moviment es va començar a articular fa un parell de mesos, i aquest divendres 15 de març s'unirà a la Vaga Mundial pel Clima.

El Jovent Republicà animem a tothom a participar de totes les concentracions que es faran arreu de la nació. Lluitem per la vida, lluitem pel planeta, lluitem per un futur!

La jove Greta Thunberg va iniciar el moviment global per denunciar l'emergència climàtica La jove Greta Thunberg va iniciar el moviment global per denunciar l'emergència climàtica