Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

19.02
2015
Les JERC ens oposem a la MAT i demanem la paralització de la posada en marxa d'aquesta línia

Les Joventuts d’Esquerra Republicana ens oposem plenament, com hem fet als darrers anys, a la línia de Molt Alta Tensió i demanem la paralització total d’aquest projecte ja que és una línia que perjudica greument al nostre territori, una línia que defensa un model energètic absolutament insostenible i obsolet, que ens farà dependre plenament de les energies exteriors i, el que és més important, que s’allunya plenament del model energètic sostenible i descentralitzat que defensem, basat en la utilització de fons 100% renovables i en l’estalvi i l’eficiència energètica. 

Aquesta última setmana ha estat una setmana molt agitada per tot el que fa referència a la M.A.T. Durant els mesos d’estiu i fins fa dues setmanes semblava que tot estava apagat, que Red Electrica Española s’havia adormit, i això feia sospitar encara més que alguna cosa estava passant.

I aquesta cosa ha arribat: Quan s’ha sabut que els 9 tècnics que havien fet informes contraris a la línia de molt alta tensió serien cridats a declarar al Congrés, els governs, tan espanyol com francès, s’han afanyat per anunciar que la presentació de la interconnexió entre França i Espanya d’aquesta línia seria aquest mateix divendres i, així, amagar en certa manera aquesta judicialització.

Com és sabut, aquesta línia ha vingut imposada des dels governs espanyols, francès, i des de R.E.E, la qual ha rebut milions d’euros en subvencions per portar a terme la seva construcció. Per tant, mentre uns pocs s’enriqueixen, la resta patirem les conseqüències d’aquesta línia ja que no s’han presentat els estudis d’impacte ambiental necessaris a nivell global, no s’han respectat les distàncies mínimes acordades amb les vivendes, ni s’ha escoltat al poble com s’ha fet a altres llocs, per així no haver de soterrar-la, tot i que estigui més que demostrat que l’exposició continuada a una radiació d’aquestes magnituds altera greument les cèl·lules del nostre organisme provocant malalties molt severes.  També cal recordar totes les traves que el govern espanyol va aprovar en contra de les renovables, cosa que fins i tot ha provocat que la CE obris un expedient administratiu a Espanya ja que l’establiment d’aquest impost indirecta a la generació elèctrica podria ser contrari a un Dret de la Unió.

És per tot això des de les JERC exigim la paralització de la posada en marxa d’aquest projecte, el seu desmantellament i la regeneració dels espais afectats per les infraestructures de la M.A.T ja que defensem un nou model energètic molt més democràtic ja que l’energia ens afecta a totes i tots. Un nou model energètic descentralitzat i basat en la utilització de fonts 100% renovables i en l’estalvi, l’eficiència i la sobirania energètica, per tant, un model energètic sostenible.

No a la MAT! No a la MAT!