Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

17.01
2019
Ni un pam més de ciment al nostre litoral

Aquesta setmana la Generalitat de Catalunya, amb el consens dels diversos ajuntaments de la Costa Brava, ha aprovat una moratòria d’un any pels projectes urbanístics del litoral gironí. Aquesta decisió permetrà aturar la concessió de noves llicències.
 
El Jovent Republicà celebrem la decisió i demanem que aquest nou pla desclassifiqui tots aquells sectors urbanitzables que estiguin situats en zones forestals i a espais d’alt valor ecològic i cultural.

Aquesta moratòria s'ha presentat degut a les actuacions al marge de la llei de diverses constructores que, aprofitant les vacances de Nadal, havien començat a fer treballs a diversos punts de la costa gironina com ara les tales d'arbres a Cala Xelida (Palafrugell). El model econòmic que cerquen les constructores no és sostenible ni viable econòmicament i, com ja hem viscut amb la crisi del 2007, només empobreix la classe treballadora.
 
Les Joventuts d’Esquerra Republicana creiem que no podem tornar a caure en els errors del passat i que les costes dels Països Catalans han de ser públiques i lliures per a què tothom les pugui gaudir. La construcció de grans xalets només comporta un procés de privatització elitista del medi natural que acaba destruint-lo. La dura realitat és que de Salses a Guardamar no queda ni un sol quilòmetre de costa que no hagi patit algun tipus d'agressió per part de l'ésser humà com a conseqüència de la pressió urbanística que ha sofert el nostre litoral durant els darrers 70 anys.
 
Per tant, si volem unes viles i ecosistemes vius, hem de potenciar un canvi en el model econòmic del nostre litoral per deixar enrere la depredació dels recursos naturals. Cal un nou model sostenible de respecte per l'entorn i de decreixement urbanístic que ens permeti la recuperació i renaturalització de les nostres platges, cales i marjals i del conjunt de la nostra terra.

La Costa Brava és un dels entorns més apreciats del litoral dels Països Catalans, però cal prendre consciència que tots els quilòmetres de costa són vitals. La Costa Brava és un dels entorns més apreciats del litoral dels Països Catalans, però cal prendre consciència que tots els quilòmetres de costa són vitals.