Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

01.06
2014
Quan la sociovergència ens ven, el jovent ens rebel·lem!

Aquest passat dijous 29 de maig CiU i PSC han aprovat al Parlament la totalitat del projecte de Llei sobre el macrocomplex turístic BCN World. Aquesta aprovació ha suposat la rebaixa dels impostos sobre el joc del 55% al 10% a tots els casinos de Catalunya, la permissivitat de jugar a crèdit, la modificació de plans territorials per a interessos particulars i la continuïtat d'un model productiu que no creiem adequat pel nou país que estem construint.

Com a republicans creiem que l'economia s'ha de posar al servei de les persones i no acceptarem que es continuï amb el joc de les bombolles especulatives ni que la nostra gent estigui sotmesa a la precarietat i a la temporalitat laboral que pretenen els impulsors del projecte. A més, aquest model genera un efecte pervers en l'economia: mentre suposa una injecció econòmica a nivell de miratge, a mitjà i llarg termini és incapaç de progressar, evolucionar i innovar. Des de les JERC creiem que aquesta injecció de diners suposarà fer més gran la barrera que evita la millora de la competitivitat. Cal treballar per dotar la nostra economia d'una utilitat social i BCN World va en sentit totalment oposat!

Aquest dissabte dia 31 de maig les JERC ens hem unit a les mobilitzacions convocades per la plataforma Aturem BCN World a Salou, per posar de manifest que aquest projecte no és el model a seguir. Apostem per la creació de llocs de treball amb bones condicions laborals, i apostem per la promoció de l'emprenedoria social i territorial en àmbits com les noves tecnologies, la cultura, i altres activitats econòmiques arrelades al Camp. Creiem necessari potenciar el desenvolupament de la indústria química en la seva vessant científica i d'investigació, garantint la generació de llocs de treball qualificats i ben retribuïts. Així mateix, considerem clau promoure el petit comerç de proximitat i impulsar el turisme familiar lligat als valors de les comarques del Camp i dels Països Catalans.

No a BCN World, ni aquí ni enlloc!

El bloc de les JERC a la manifestació a Salou El bloc de les JERC a la manifestació a Salou