< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

09.05
2019
26M: guanyem drets, guanyem llibertats, guanyem als municipis!

Avui comença la campanya electoral de les eleccions municipals i europees. Una campanya que el Jovent Republicà afrontem amb ganes de victòria. Però què vol dir guanyar? Què vol dir per nosaltres aquesta paraula? La resposta no ha de ser només un bon resultat electoral, el qual és un objectiu necessari en política, però per nosaltres, els republicans i les republicanes, la gent lluitadora d’aquest país, les que no ens rendim ni ens cansem, la victòria no ha de ser això. 

Guanyar vol dir ambició, guanyar vol dir esperança, guanyar vol dir dignitat. Guanyar és transformar la realitat que ens toca viure, fer que la gent que més pateix, les classes treballadores i populars d’aquest país se'n surtin. Que tothom tingui els drets més bàsics reconeguts, socials i polítics, però sobretot socials. Ens hem de trencar l'esquena per a que aquesta república per la qual ens hi deixem la pell cada dia sigui per a tothom. Fent front, plantant cara, i destruint a tota mena de feixisme, racisme, homofobia i neoliberalisme impregnat en les arrels més profundes de l’Estat Espanyol.

Cal deixar-nos la pell a tot arreu per aconseguir aquesta victòria, i com a joves d’aquest país ho fem cada dia. No deixar d’anar a cap barri o ciutat, no donar res per impossible, perquè si en algun moment ho haguessim fet avui no seriem tantes en aquesta lluita. Hem de defensar a tot arreu allò que ens fa vius, les nostres conviccions, les nostres idees i les nostres passions. Aquesta idea de llibertat, justícia social, equitat i feminisme que estem segurs que acabarà defensant una immensa majoria d’aquest país. I sobretot de feminisme, lluiteu arreu, fins i tot dins les nostres pròpies organitzacions, per fer-les més feministes, per fer fora aquest masclisme impregnat a la societat que moltes vegades ens trobem i que molts miren cap a un altre costat i fan veure que no existeix.  Com diu l’escriptora G. D. Anderson “El feminisme no tracta de fer les dones fortes. Les dones ja ho som de fortes. Sinó es tracta de canviar la forma en que el món percep aquesta fortalesa” i per això empoderem-nos, fem-nos visibles, agafem responsabilitats i demostrem que som capaces de tot perquè ho som, malgrat moltes vegades no ens deixin actuar amb llibertat. Dignitat feminista no només és el 8 de Març, sinó cada dia de l’any, a tots els racons, perquè estem fent una gran feina però, malauradament, encara ens queda un llarg camí per fer. 

Guanyem fins a les presons, arribem amb el color groc de llibertat fins a la farsa del judici de la vergonya. Defensem-los, estimem-los i cuidem-los. I no només a ells, també a tots i totes les represaliades per l’estat espanyol. Aquells que potser no surten a la televisió cada dia però que també pateixen un exili i repressió com ara la Tamara i l’Adri, o companys i companyes que pateixen una fiança que complica, i molt, la seva vida. Els hem de fer costat, a tots i totes, perquè qui sap si els següents podem ser qualsevol de nosaltres.

Tenim orgull, dignitat i coratge. Som el Jovent Republicà, la llavor de totes les victòries, la llavor que fa 88 anys algú va sembrar i que a dia d’avui segueix creixent, la llavor independentista, republicana, socialista, ecologista i feminista que dedicarà d’avui, fins el 26 de Maig i molt més enllà, tots els esforços possibles per aconseguir la victòria. Transformant la societat, guanyant un futur, i fent la història. Com deia Allende, la història és nostra i la fan els pobles! 

Fins a la victòria sempre!

 

Álex López
Portaveu del Jovent Republicà del Baix Llobregat

Queralt Malé
Secretària d'Organització del Jovent Republicà del Baix Llobregat

La militància del Jovent Republicà del Baix Llobregat, mobilitzada i preparada per a guanyar als ajuntaments!
  • Álex López i Queralt Malé
  • Portaveu regional i secretària regional d'Organització
  • 20/04/2024
  • t: @
  • b: