Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

04.12
2015
Per la justícia climàtica, consens i solucions globals

En el marc de la Cimera pel Clima que es celebra del 30 de novembre al 11 de desembre a París, els estats que formen part de les COP(Conferència de les parts) es reuneixen amb la voluntat d’aconseguir un acord mundial que defineixi les polítiques climàtiques mundials i els acords de cooperació internacional que han de dur-se a terme a partir de 2020. El conveni sortint pretén frenar el canvi climàtic evitant una pujada de les temperatures de 2oC que ens portaria a canvis irreparables en el planeta i amb conseqüències devastadores per la humanitat.

Per aconseguir-ho, les parts de la COP21 aposten per reduir l'emissió de CO2 producte de l'actual model socioeconòmic i principal agent causant de l'efecte hivernacle.

Ara bé, aquest no ha de ser un eix definitori sinó una mesura urgent i necessària a causa de la complicada situació actual. Per això, és imprescindible que tots els governs se’n responsabilitzin i compleixin les diferents directrius internacionals, en aquest aspecte les JERC demanem que s’aconsegueixi amb la màxima immediatesa el consens assolit en el protocol de Kyoto, i que aquest sigui la base d’un nou compromís més ambiciós.

Les JERC trobem imprescindible elaborar unes bases internacionals que siguin obligatòries per tots els estats i fixin les emissions de gasos d’efecte hivernacles per cada un dels estats per les pròximes dècades. Aquestes han de ser regulades per l’ONU i han d’incloure penes més dures davant un possible incompliment. A més a més, cal replantejar un canvi de model socioeconòmic i energètic més enllà de les renovables que permeti als estats complir els límits establerts.

No obstant això, després de la falta d’acord en les COP que ens han precedit i que el nostre representant europeu sigui Miguel Arias Cañete del PP, no albirem bons resultats per la propera COP21. Ara bé, la situació d’emergència en la qual ens trobem ens porta a dir que és una dels últimes oportunitats per començar a redreçar el canvi climàtic, per tant és de vital importància que els diferents estats deixin enrere els seus interessos personals i aconsegueixin superar aquest repte.

imatge imatge