Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

16.11
2016
Les JERC donem suport a la convocatòria del dia internacional de l'estudiant universitari

El proper dijous 17 de novembre és el dia internacional de l'estudiant universitari i per commemorar aquesta efemèride diferents sindicats estudiantils conjuntament amb el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) han convocat una jornada reivindicativa per reclamar la reducció dels preus dels graus en un 30%, l'equiparació de les condicions d'accés a màster amb les de grau -amb l'horitzó de la gratuïtat- i l'increment de la partida pública destinada a universitats.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana entenem i compartim les reivindicacions atès que no podrem fer un nou país si no donem la importància que es mereix a l'educació en general i, en aquest cas en concret, a l'educació superior, un pilar fonamental per garantir l'ascensor social i que, per això, és necessari que no tingui barreres econòmiques. En els darrers anys a part de l'augment de preus també s'ha produït un descens de l'aportació pública a les universitats la qual cosa l'ha deixat en una situació molt delicada.

És necessari, doncs, que es comencin a fer passos, en la mesura de les restringides possibilitats econòmiques de la Generalitat de Catalunya, per construir una educació superior potent i amb tots els recursos necessaris i que alhora no tingui barreres d'accés per aquells que no disposin d'una elevada capacitat econòmica, atès que aquest no ha de ser un motiu per no poder desenvolupar la carrera universitària.

No entenem de cap altra manera el procés independentista que actualment viu el Principat de Catalunya com l'única possibilitat per construir el país tal com l'imaginem, i això inclou amb una educació superior a l'abast de tothom. Les JERC, per tant, serem demà dijous a la plaça de la Universitat de Barcelona per reclamar les demandes dels actors estudiantils.

Convocatòria:
Barcelona 17h Manifestació plaça de la Universitat

Imatge convocatòria Imatge convocatòria