Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

24.11
2018
25N: Dia Internacional contra les violències masclistes

El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, volem manifestar el rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per erradicar aquesta xacra a través d'un manifest conjunt amb Esquerra Republicana:

La violència patida per les dones es manifesta de moltes maneres i és una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, el poder dels segons sobre les primeres i les relacions jeràrquiques de gènere que existeixen. Denunciem i visibilitzem aquestes situacions any rere any, però malauradament, lluny de disminuir, les múltiples agressions i les situacions de vulnerabilitat que pateixen les dones segueixen sent habituals.

Aquest any s’han produït 22 feminicidis als Països Catalans, però els assassinats masclistes són tan sols la punta de l’iceberg. La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones per motiu del seu gènere. I és una violència que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials: afecta a totes les dones.

Si l’any passat va destacar la doble violència que van patir les dones l’1 d’octubre, aquest 2018 ha estat marcat per l’empresonament i l’exili de les nostres polítiques i polítics. Aquesta situació també ha generat una doble violència i discriminació, ja que el tracte donat pels mitjans a les preses i exiliades polítiques ha tingut una clara marca de gènere, destacant-les per les seves relacions familiars i afectives i no per l’activitat política per la qual estan patint conseqüències. Aquesta violència simbòlica i quotidiana d’invisibilització de les dones també suposen una discriminació i una desigualtat cap a les dones que no podem permetre.
 
Els Països Catalans han deixar enrere un Estat retrògrad que no només no dona solucions a les violències masclistes, si no que reprodueix situacions de violència institucional que afecten doblement a les dones. I és per això que volem un estat amb una base feminista, una República catalana que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, si no també les violències quotidianes que passen més desapercebudes però que legitimen un sistema discriminatori.
 
L’única manera d’assolir els nostres objectius feministes és implicant-nos, transformant-nos en agents transformadors, des de la ciutadania fins les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denuncia de les violències masclistes.

Sortim al carrer per denunciar les diferents violències que patim les dones. Sortim al carrer per denunciar les diferents violències que patim les dones.