< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.03
2015
Les armes no eduquen, les armes maten!

Mobilització en contra de la presència de l'exèrcit espanyol al Saló del Ensenyament de Barcelona.

Com cada any, l’exèrcit espanyol ha sigut ben present a l’últim Saló de l’Ensenyament de Barcelona entre el 18 i el 22 de març. En el que teòricament és un espai per a la base de l’educació dels joves de tota Catalunya, les Forces Armades han intentat substituir els principis de la igualtat, el respecte i el foment de la pau per valors de disciplina, obediència i esperit militar.

Cal recordar que els pressuposts presentats per al 2015, la despesa militar és de 16.697 milions d’euros. Diners que s’obtenen gràcies a les retallades en l’educació i la sanitat.

Per desgràcia, la zona d’informació i reclutament de l’exèrcit al saló s’ha trobat en aquestes dates, repleta de joves motivats per les campanyes militars. Joves que irònicament no sabrien localitzar geogràficament els països els quals volen anar a combatre. Per altra banda, membres de la ‘Campanya Desmilitaritzem l’Educació’ s’han manifestat per a fer una crida al Departament d’Ensenyament per a retirar les tropes que pretenen adoctrinar les ments dels joves assistents al Saló de l’Ensenyament. Diversos militants de  les JERC de Bigues i Riells han participat activament a la mobilització per reivindicar un futur pacífic, democràtic, respectuós i igualitari.

Pancarta de la Campanya Desmilitaritzem l'Educació Pancarta de la Campanya Desmilitaritzem l'Educació