2014
Ahir, com hem estat dient les últimes setmanes, vam realitzar la taula rodona sobre la masculinització i feminització de certs estudis i llocs de feina.
Vam començar a les 20h, com estava previst smb la visualització del documental: "Trencant mites. Dones i homes en el coneixement científic." Just després vam iniciar ja una petita roda de presentacions on els ponents (Joan, Laia, Omar, Alba i Pau) van poder explicar breument la seva experiència tant acadèmica, com professional, i ja els assistents de seguida van començar a fer preguntes, a donar la seva opinió sobre el perquè d'aquestes situacions, i ens vàrem endinsar totes i tots en el debat.
Vàrem tractar aspectes molts interessants sobre els rols de gènere, com el fet que s'associa la cuida dels nens a les dones, el fet inconscient de comprar, als nadons coses blaves si són nens i roses si són nenes, també vam abordar el tema sobre les "joguines de nois" (la pilota, les pistoles, els cotxes...) i les "joguines de noies" (Nines, cuinetes, nadons...) en definitiva, com afecta el patriarcat tant a les dones com als homes, òbviament de forma molt diferent, i també de forma molt sovint inconscient. Però no només vam identificar els problemes sinó que van sortir forces propostes per tal de canviar realment la societat patriarcal en la que vivim i com millorar-la, posant molt d'èmfasi en la importància de la coeducació.
Vam concloure l'acte a les 22h aproximàdament, donant les gràcies als ponents i als assistents per oferir-se a venir i per poder haver emprat el seu temps en parlar i així conscienciar-nos entre tots sobre una cosa tan important com són els rols de gènere que encara patim a la nostra societat, teòricament moderna.
I per si us interesa tenir més informació sobre el tema us deixem un enllaç a una pàgina web on es poden trobar moltes estadístiques i documents on queden plasmades totes aquestes diferències de gènere que encara avui dia patim. I també l'enllaç del documental que vam veure.
http://www.iqobservatori.org
https://www.youtube.com/watch?v=c1ES-wjrOnM
Moltes gràcies, i fins la propera!