< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.05
2007
70.000 persones s'han rebel·lat!

El passat dissabte 5 de maig, els militants de les JERC Les Corts que vam baixar a valència vam observar com 70.000 persones s'aplegaven als carrers de València en la manifestació commemorativa dels 300 anys des la desfeta d'Almansa. Sota el lema "300 anys després: rebel·la't", les JERPV i la resta de militants d'arreu dels Països Catalans vam formar un dels nombrosos blocs que clamaven a favor de la cultura catalana i contra l'espanyolització que està patint la llengua i tot el territori del País Valencià.

Durant la marxa, es van fer diversos cants contra l'especulació urbanística duta a terme a Marina d'or o bé el tancament il·legal que estan patint els repetidors de TV3 al País Valencià i a favor de la senyera com a única bandera des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Al matí, les JERC van celebrar per primera vegada a la seva història un Consell Nacional a la ciutat de València. El centre de cultura contemporània Octubre, situat al bell mig de la ciutat, va acollir la reunió del Consell, en el qual Eliseu Climent, president d'ACPV, va adreçar una salutació als militants de les JERC, i va recordar la tasca de seguir treballant per aconseguir la llibertat.

Ja a la nit, amb un pati dels tarongers ple de gom a gom, totes i tots vam poder gaudir del concert que, sota el lema "300 anys de lluites i cançons", van oferir músics valencians de diferents èpoques.

De nou, un any més, la manifestació commemorant la batalla d'Almansa va ser tot un èxit. Ara només falta que la rebel·lió que va començar fa una setmana pels carrers de València, tingui continuitat a les urnes i comenci un canvi radical en el panorama institucional del País Valencià.