< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.01
2014
El jovent independentista de Rubí amb Euskal Herria

Aquest dissabte passat a Bilbao s’hauria d’haver viscut una de les manifestacions més importants a favor de l’apropament dels presos polítics a Heuskal Herria, els quals estan injustament repartits arreu del estat espanyol . Aquesta manifestació va ser prohibida pel jutge de l’ Audiència Nacional, Eloy Velasco, al•legant que era una manifestació en favor de l’enaltiment del terrorisme. Demostrant el tipus de govern antidemocràtic i dictatorial que patim continuant dins de l’estat espanyol.
Però els organitzadors van suspendre la manifestació i com a resposta els partits nacionalistes bascos conjuntament amb els sindicats majoritaris en van convocar una altre en contra de la prohibició, antidemocràtica, de la primera manifestació. Va ser una de les manifestacions més multitudinàries que s’han vist mai a Euskal Herria.

Per això, el Jovent Independentista dels Països Catalans ens solidaritzem amb els presos i les preses polítiques basques i amb la causa basca, i, evidentment, condemnem qualsevol prohibició, dictatorial, de manifestacions democràtiques.