< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.05
2013
Les JERC comencem una campanya a favor del dret a decidir

Les Joventuts d’Esquerra Republicana han iniciat avui una campanya a favor del dret a decidir orientada cap al procés de referèndum d’autodeterminació que s’està engegant a Catalunya. Aquesta campanya té com a objectiu posar en evidència la quantitat de decisions que prenen els joves dia a dia, algunes banals com quin tipus de roba vestiran, però d’altres que afecten al seu futur i condicionen la seva vida, com quina carrera estudiaran o on viuran. Seguint aquesta lògica, les JERC volen animar al jovent a prendre part en una decisió cabdal pel nostre país, com és decidir el nostre futur polític.

El lema de campanya atreveix-te a decidir, #referèndum2014 deixa clares les intencions de provocar al jovent perquè gosin prendre part en un propòsit que els afecta i els condicionarà el seu futur. La campanya vol transmetre l’esperança i la il•lusió que aquest procés pot aportar i que precisament és el que més manca actualment en el jovent del país.

Més enllà de Catalunya, aquesta campanya vol arribar a tot el territori dels Països Catalans. Malgrat la consulta sigui més pròxima al Principat, les JERC consideren que tots els joves del país han de poder decidir el seu futur i han de treballar per aquest objectiu, tenint clar que escollir quin és el seu estat forma part de la seva llibertat individual i condicionarà el seu futur immediat i llunyà. Per tal de difondre arreu dels Països Catalans aquest missatge, les JERC, editarem material gràfic i tindrem una forta presència online, tan a xarxes socials com en una web específica per a la campanya.

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez, ha afirmat que “en el moment històric que estem vivint, el jovent no podem quedar-ne al marge. Som els joves els que anhelem més llibertat i més volem canviar les coses, per tant, no podem deixar escapar l’oportunitat que tenim davant nostre”. En aquest sentit, ha afegit que “en un moment tan complicat on el jovent ens veiem obligats a marxar a l’estranger buscant oportunitats, cal donar les eines aquí perquè els propis joves decidim amb l’esperança d’un futur millor”.

La campanya tindrà el seu punt culminant en un acte formatiu, reivindicatiu i festiu que se celebrarà els pròxims mesos a l’àrea metropolitana de Barcelona. Així mateix, també es vol fer arribar aquest missatge al conjunt d’entitats i associacions juvenils per tal d’enfortir l’aposta democràtica per a la celebració d’un referèndum.

www.decideix.cat