< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.02
2015
Les JERC diem no al Decret 3 + 2

Un 70% dels estudiants rubinencs diuen no al Decret 3 + 2

El darrer 26 de febrer els i les estudiants van sortir al carrer per demostrar-li al Ministre Wert que els estudiants no volem un decret que elititza, encara més, la universitat.

És per això que milers de joves ens vàrem manifestar perls carrers de Barcelona amb l'objectiu de mostra rebuig a aquest decret, que sense consens, com tot el que queda el govern del partit popular, preten ser implantat properament.

Durant els darrers anys hi ha hagut diversos canvis en el model d'universitats, així com canvis en el pla educatiu universitari. El Pla Bolonya va ser un d'ells que provocà molts revombari entre els universitaris un dels motius de protesta era el fet que ja que s'equiparavan totes les carreres europees es fes igual a la resta d'europa, però el govern espanyol va decidir equiparar-ho a Sudamèrica ja que la demanda més gran d'intercanvis universitaris era amb aquest zona. Malgrat això ara el ministre Wert s'ha decidit a implantar aquest model, un model que ara per ara només elititza els estudis universitaris ja que els preus dels màsters actualment són desorbitats i impossibles de pagar durant dos mesos. A més no s'ha fet cap estudi per analitzar com s'ha d'implantar aquest decret i com quedaran els diplimats, els llicenciats, els graduats de quatre anys i els graduats de tres anys.

És per això que les JERC seguim defensant que el millor model és el 3 + 2 però implantat amb seny i amb una baixada de les taxes universitàries.

Ahir l'estudiant de Rubí va dir no al decret 3 + 2, prou elitització dels estudis universitaris i prou decisions unilaterals del govern del Partit Popular fent una vaga que van seguir el 70€ dels estudiants.

imatge de la Vaga imatge de la Vaga