< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.04
2009
Presentació de la Campanya Espanya és Crisi a Rubí!

Comunicat de premsa sobre la presentació de la campanya Espanya és crisi

El passat dimarts dia 29 d’abril, les JERC Rubí varen presentar la campanya Espanya és crisi amb el diputat d’Esquerra Republicana Sergi de los Rios. Aquest acte, ha servit per donar un tret de sortida a la campanya engegada a nivell nacional. De de les joventuts d’Esquerra, es pretén  concienciar el jovent de Rubí que Espanya és crisi en molts sentits: com ha explicat en Gabriel Capó, la campanya consta de quatre pilars fonamentals: Espanya és crisi a nivell econòmic, social,  democràtic i ambiental.

Pel que fa a la crisi econòmica, per les JERC és obvi que Espanya està hipotecant el futur de Catalunya com a força econòmica i empresarial retardant cada vegada més un nou finançament. Demanen a més, la fi de l’espoli fiscal i que s’eixugi el dèficit en infraestructures.

Referent a la crisi social, l’Estat espanyol fa demagògia entorn del fet migratori i contra el jovent; impossibilita l’accés de moltes persones a una educació, habitatge i treball de qualitat; no reconeix el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i no lluita amb eficàcia contra la violència masclista; la jerarquia catòlica té una gran influència institucional.

De la crisi democràtica, les JERC opinen que l’Estat espanyol ha mantingut la seva actitud centralista i autoritària des de fa més de 300 anys. Actualment segueix il·legalitzant partits, impedint la celebració de referèndums, mantenint una monarquia caduca i posant tots els obstacles possibles per tal que no poguem obtenir els drets que ens corresponen com a nació: reconeixement del català a Europa, seleccions esportives pròpies. Segons les JERC, tot això l’empara una constitució que el jovent català mai ha votat, feta sota l’ombra del franquisme.

Finalment, sobre la crisi ambiental, les JERC denuncien que Espanya continua incomplint el protocol de Kyoto per sobre del 50% de les seves bases i que la Unió Europea l’ha denunciat per l’especulació i densitat urbanística que afecta tota la costa mediterrània. Espanya continua sense controlar i regular centrals nuclears obsoletes i al final del seu cicle de vida, la majoria d’elles en territori català.

Per altra banda, el diputat d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, ha manifestat que és important sortir de la crisi econòmica espanyola ja que mentre no hi hagi un nou finançament, Catalunya no podrà tirar endavant els seus projectes propis. Ha recordat també, que el finançament que acabem aconseguint, no serà el millor que podríem esperar, simplement perquè l'estatut aprovat en referèndum l'any 2006 no permet arribar a una gran xifra. El diputat,ha comentat també que malgrat necessitem ràpidament un nou finançament, no se n'acceptarà un de qualsevol i que ara és l'estat espanyol qui té pressa per tancar-ne un conseqüència de la pèrdua de suport polític al Congrés arran del canvi de govern a Euskadi.

Per tot això, les JERC demanem la independència de Catalunya com a única solució i sortida a la crisi.