< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.05
2012
Presentació del cartell de l'Acampada Jove 2012

La 17a edició del festival político-musical de referència dels Països Catalans tindrà lloc a Montblanc el 12, 13 i 14 de juliol

L’Acampada Jove ha fet públic el cartell per a la seva 17a edició, que tindrà lloc a Montblanc el 12, 13 i 14 de juliol. El festival comptarà amb un cartell potent i tranversal, que combina els grups de primera línia de l’escena musical catalana, amb les bandes emergents del país, així com amb grups internacionals i de compromís polític.

D’aquesta manera, l’Acampada Jove comptarà per primera vegada amb Els Amics de les Arts, i tornarà a tenir les bandes referents del panorama català com els incombustibles La Pegatina, el reivindicatius Brams, els sorprenents Txarango i els veterans Lax’n’Busto. Al cartell també hi figuren grups festius com Aspencat, Bongo Botrako, i Kayo Malayo i la banda del País Valencià combativa i compromesa La Gossa Sorda. Així mateix, l’Acampada incorpora la veu del cantautor Feliu Ventura i per obrir el festival tocarà el grup Kòdul, guanyador del concurs Música Jove, realitzat en el marc de l’Acampada l’any passat.

El cartell és completa amb les bandes internacionals vingudes des de Madrid, Boikot i Canteca de Macao. Més endavant el festival donarà a conèixer nous grups que complementaran el cartell.

El director de l’Acampada Jove, Gerard Gómez, ha destacat que l’Acampada Jove enguany presenta “un dels millors cartells dels últims anys” i que combina “festa, lluita i compromís”. Així mateix, ha recordat que l’Acampada, més enllà de ser un festival musical, “és un espai de participació, de bon rotllo, de trobada i de formació”. “En aquest moments difícils, de crisi econòmica que afecta especialment el jovent, quan no tenim possibilitat d’emancipar-nos, i se’ns veuen limitats els nostres drets, l’Acampada ofereix tres dies de llibertat personal i nacional”.

Les entrades es posen aquest mateix divendres a la venda i fins al proper 3 de juny es pot adquirir l’abonament per als tres dies a través d’Internet al preu anticipat de 40 euros.

L’Acampada Jove comptarà, a més a més, amb tot un seguit d’activitats culturals i esportives, xerrades, tallers i debats, així com demostracions de cultura popular i l’acte polític central. Un any més, el festival acollirà la final del concurs Música Joveen una clara aposta per les bandes emergents del país.

L’Acampada Jove és el festival político-musical organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya i per l’Associació Cultural Acampada Jove. Aquesta serà la quarta edició consecutiva que se celebrarà a Montblanc. Anteriorment, l’Acampada Jove s’ha celebrat a Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004). En les últimes edicions, l’Acampada ha congregat prop de 25.000 joves i s’ha consolidat com l’esdeveniment de referència en el mapa juvenil i independentista dels Països Catalans.  

Presentació Cartell Acampada Jove 2012 Presentació Cartell Acampada Jove 2012