< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.04
2009
Primeres notícies de l'Acampada Jove!

La catorzena edició de l’Acampada Jove, que tindrà lloc a Montblanc els propers 16, 17 i 18 de juliol, comença a prendre forma i avui s’ha fet públic que el dijous dia 16 de juliol, la primera nit de festival, comptarà amb les actuacions estrella de la Gossa Sorda i Strombers per donar el tret de sortida al festival. En la mateixa nit, també actuaran els grups Kayo Malayo, sonAson i Costo Rico.

Així ho ha anunciat el seu director, i portaveu de les JERC, Gerard Coca, que ha destacat “l’alt llistó amb el qual començarà el festival políticomusical de referència entre el jovent del país i ha remarcat el fet que la totalitat dels grups de la primera jornada són dels Països Catalans”. “Una aposta clara i directa pel foment de la música en català i dels grups d’aquí” ha afegit.

L’anunci dels grups de la primera nit del festival s’ha fet públic aquest dijous, coincidint amb la diada de Sant Jordi, i amb la presentació pública de la nova web oficial de l’Acampada. En aquesta edició les JERC, organitzadores de l’Acampada Jove, han fet un especial esforç perquè la pàgina web oficial del festival sigui l’espai de referència on trobar tota aquella informació relacionada amb el certamen i una eina de comunicació eficaç i útil, equiparable amb qualsevol altra web del mateix estil.

Nit de FesTour

Els grups que actuaran a l’escenari principal de l’Acampada Jove durant la primera nit d’Acampada Jove s’emmarquen sota el festival FesTour, un festival itinerant de música en català que porta arreu un espectacle de qualitat, amb les noves propostes musicals del panorama del país, i que farà parada a l’Acampada Jove, com ja es va dur a terme en la passada edició.

La Gossa sorda és un dels grups més potents del sud dels Països Catalans amb una música compromesa, festiva i reivindicativa amb grans ritmes d’ska, punk, reggae i altres ritmes rebels. El grup de la Marina continua la gira de “Saó”, el treball que va treure el 2008 i que ha aconseguit l’entrega d’un públic fidel i l’aplaudiment de la crítica musical.

Strombers
, la banda més esbojarrada dels Països Catalans torna a l’Acampada Jove, aquesta vegada com un dels plats forts de dijous per presentar el seu nou disc “Extraterrestres”. Destaca el seu ritme
trepidant, la posada en escena tan característica, la bona mescla d’estils festius i animats i una lírica treballada i divertida.

Kayo Malayo és el producte d’un grup de joves de Terrassa amb ganes de tocar música festiva, concretament, ska, cúmbia i reggae. Aquesta és la segona vegada que toquen a l’Acampada Jove, després de l’èxit que van tenir en el festival de l’any passat. Arribaran per presentar el seu nou disc.

sonAson
és el guanyador del concurs Música Jove 2008 i per tant, tindrà l’oportunitat de demostrar la festa que porta a base de ritmes mestissos i rumba a Montblanc. L’Acampada Jove és també un festival que brinda oportunitats de tocar a primera línia als grups novells del país.

Finalment, Costo Rico, un dels referents mundials del so de Barcelona, de ritmes mestissos i d’alegria, completa el cartell de la primera jornada d’Acampada 09. El grup del barri de Sants de presentarà a l’Acampada el nou disc “Colorín Colorao” per celebrar els seus 10 anys d’història.