< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.10
2011
12 d'octubre: HISPANITAT ÉS GENOCIDI

Les JERC Sabadell fan una parada per revindicar el que realment es celebra aquest dia


El passat 12 d'octubre les JERC Sabadell vam fer una parada a la Rambla per tal de mostrar el nostre rebuig cap a la celebració del Dia de l'Hispanitat.

Vam repartir als ciutadans i ciutadanes un escrit que explicava què va passar realment aquest dia. També vam posar a disposició de qui volgués cartolines per tal de que els sabadellencs i sabadellenques expossesin el que significa aquell dia per a ells. Així vam poder fer un recull d'opinions molt diverses.

Un cop finalitzada la parada vam assistir a la ja anual Botifarrada Contra la Hispanitat, organtizada per JERC Cerdanyola.

A continuació podeu llegir el text que vam repartir:


L’any 1492 Cristòfol Colom va descobrir el continent americà i, també, va obrir un procés de destrucció, mort i pillatge per part dels espanyols. El viatge de Colom s’emmarcava amb la set de conquesta del Regne de Castella, l’objectiu aconseguir més terres i possessions pels seus reis. Un cop descobert el continent el reis espanyols van començar a subvencionar grups de mercenaris amb la missió de conquerir aquests territoris descoberts

Al “Nou Món” ja estava habitat des de feia milers d’anys per civilitzacions amb una estructura social, una cultura i una economia més desenvolupades que alguns països europeus. Habitaven ciutats amb una organització urbanística exemplar on hi vivien desenes de milers de persones.

Els espanyols van començar la conquesta militar d’aquests territoris. Van destruir les ciutats d’aquests pobles, enviant tot el que saquejaven als reis espanyols perquè aquests es gastessin els diners amb guerres religioses a Europa i en construir palaus a la capital del regne, Madrid. Els conqueridors espanyols van aconseguir convertir en un record aquestes civilitzacions matant a centenars de milers d’indígenes.

La conquesta militar va anar acompanyada d’un procés d’”evangelització”. Servia com a marc ideològic de legitimació de la conquesta i la mort dels indígenes que s’hi oposessin. També servia per ordenar la societat segons els patrons espanyols.

Des de les JERC Sabadell considerem que el que l’Estat espanyol anomena “fiesta nacional” no és més que la celebració de l’inici d’un genocidi que va significar la mort de milions d’indígenes. Per tant, el 12 d’octubre NO HI HA RES A CELEBRAR