< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.11
2014
25 de novembre: dones lliures en una terra lliure de violència masclista

Des d’Esquerra Republicana i les Joventuts d’Esquerra Republicana, mostrem el nostre rebuig i condemna a qualsevol forma de violència masclista, en el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, 25 de novembre.
Un any més hem de manifestar el nostre profund rebuig i preocupació per aquesta xacra social que, lluny de desaparèixer, està més present que mai en les nostres societats. En el que portem d'any 20 dones han estat assassinades per les seves parelles o ex-parelles. I són moltes més aquelles que viuen cada dia en silenci vexacions, cops i pors que comporten la violència masclista.

La violència masclista és una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones. Destrossa vides, famílies i comunitats i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural de les persones i les societats. La pateixen dones de totes les classes socials, orígens i edats i amb independència del seu nivell d’estudis. De fet, la ONU la defineix com “el crim encobert més extens del món”.
Especialment,  preocupant és l’augment de les situacions de violència masclista entre les persones joves i la falta de consciència de ser-ne víctimes o estar-la exercint. Davant la creença errònia que aquests comportaments desapareixerien amb en el temps i amb l’arribada de noves generacions, ens trobem que no només no han desaparegut, sinó que han sobreviscut i crescut.
 
Aquesta, però, sembla manifestar-se de manera diferent al que hem anat veient fins a dia d’avui i, com a conseqüència, la societat no acaba de percebre determinats comportaments com el que realment són: noves formes en que la violència masclista s’expressa. Les xarxes socials i les noves tecnologies s’han convertit en la via d’exercir-la, des de l’anonimat o la distància física, però no per això, es menys greu o alarmant.
 
Per tot l’expressat, des d’Esquerra Republicana i les JERC exigim que es posin els recursos necessaris per actuar contra la violència masclista de manera ferma i contundent, per la qual cosa, demanem als nostres governs:
Aposta decidida per les polítiques de sensibilització i prevenció, actuant des de tots els àmbits amb campanyes de sensibilització i programes de prevenció,  especialment destinats a les persones joves i col·lectius més vulnerables.
Disposar dels recursos necessaris per la protecció les víctimes que pateixen o han patit violència masclista. Els governs no poden seguir retallant les partides destinades a la protecció i la fi de la violència, són necessaris tots els recursos!
Suport al tercer sector i al teixit associatiu, claus en la detecció, intervenció, prevenció i reparació de les dones que pateixen o han patit violència masclista.
 
Des d’aquí encoratgem a tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència masclista i mostrem, un cop més, el nostre compromís a seguir treballant per uns Països Catalans on l’eliminació de la violència envers les dones sigui, algun dia, una fita acomplida.
 
Dones lliures en una terra lliure de violència! 

Combatem la violència de gènere cada dia! Combatem la violència de gènere cada dia!