< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.03
2014
8 de març DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA.

El dissabte coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, les JERC Sabadell varem fer una paradeta informativa, a més d’un mural participatiu que reivindicava el 8 de març.
El mural estava format per diferents siluetes de mans en tinta lila de persones anònimes, acompanyades de frases en defensa de la igualtat.

Totes aquestes activitats són en motiu de la defensa de les dones ja que actualment encara existeixen pràctiques discriminatòries en funció de sexe i gènere. En són clars exemples la violència masclista, que el 2013 va matar 15 dones arreu dels Països Catalans; la disparitat salarial, i les polítiques retrògrades i misògines del Ministeri de Justícia.  Ara fa dos anys de la implantació de la reforma laboral, una reforma que ha minvat els drets de la ciutadania i aboca les dones a l’exclusió i la pobresa. Aquest retrocés en drets provoca més precarietat, dificulta l’entrada i el manteniment de les dones al mercat laboral del qual van sortir i de les que hi han d’entrar per primer cop. També significa fer un pas enrere en l’àmbit de la conciliació laboral, personal i familiar. L’últim atac ha estat la reforma de la Llei de l’avortament, que elimina el dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra maternitat.
L’Estat espanyol tracta les dones des del paternalisme, com si fossin menors d’edat, intenta inculcar els valors morals més rancis de l’Església i les aboca a avortar de manera clandestina, amb un evident perill per a la salut.

Des de les JERC no deixarem que es qüestionin els drets de les dones, com tampoc dels joves i les persones en general, i lluitarem contra els retrocessos que se’ns imposin, com els que hem patit darrerament. Volem construir un nou país basat en la igualtat dels seus ciutadans, i per això no deixarem de defensar mai que volem “Dones lliures en una terra lliure!”.  

Dona treballadora Dona treballadora