< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.04
2007
Agressió a un militant de les JERC al districte de Sant Andreu

El diumenge dia 15 d’abril un jove militant de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), al districte de Sant Andreu (BCN), va ser acorralat per un grup d’afiliats a l’organització CAJEI del mateix districte, quan caminava sol per un carrer pròxim al carrer Gran de Sant Andreu . Els joves, que des d’un inici es van mostrar violents i amb una actitud antidemocràtica, autoritària i amb tics feixistes, van insultar i coaccionar el jove independentista fins a agredir-lo, sense cap mena de motiu que no fos únicament i exclusivament la militància política de l’agredit, tal com ells mateixos reconegueren.

Els joves de la CAJEI van amenaçar el militant de les JERC i li van dir que aquestes agressions “només havien fet que començar”. El jove, ja entrada la nit, es va traslladar a l’hospital per tal de deixar constància dels cops i contusions, i posteriorment va interposar una denúncia contra els responsables per agressions i amenaces. Lamentablement aquests fets són constants per part dels membres de la CAJEI cap a militants de les JERC-Sant Andreu, i només es poden entendre per la bona tasca duta a terme per les JERC-Sant Andreu i la frustració que aquest fet provoca als membres de la CAJEI, incapaços d’articular un projecte independentista constructiu i sòlid al barri.

Així, doncs, les JERC veiem amb incredulitat com aquesta organització munta una campanya per denunciar l’agressió que es va produir el passat divendres a la matinada en un concert organitzat a la ciutat de Sabadell, i que només dues nits després siguin ells mateixos capaços d’agredir amb total impunitat i sense cap mena de motiu un jove independentista que transitava pel barri on resideix.

Les JERC condemnem de forma rotunda les agressions patides tant a Sant Andreu com a Sabadell i ens solidaritzem de forma manifesta, com hem fet sempre i continuarem fent, amb les víctimes d’aquest tipus d’accions. Des de les JERC continuarem apostant per la pau, el diàleg i la llibertat com ho hem fet durant tots aquests anys, combatent les actituds violentes i de caire feixista que malauradament hem hagut de viure en primera persona aquest diumenge passat.

Malgrat tot, a Sant Andreu, a Barcelona i arreu dels Països Catalans les JERC continuarem endavant construint la independència des de la cohesió social, implantant el teixit associatiu i participant de la vida política de barris, viles i ciutats.