< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.05
2013
Arriba el cartell de l'Acampada Jove 2013

La 18a edició del festival político-musical de referència dels Països Catalans tindrà lloc a Montblanc el 18, 19 i 20 de juliol

L’Acampada Jove ha fet públic el cartell per a la seva 18a edició, que tindrà lloc a Montblanc el 18, 19 i 20 de juliol. El festival comptarà amb un cartell potent i transversal, que combina els grups de primera línia de l’escena musical catalana, amb les bandes emergents del país, així com amb grups internacionals i compromesos políticament.

D’aquesta manera, l’Acampada Jove comptarà per primera vegada amb el grup històric d’ska anglès Bad Manners i amb grups referents del panorama català com els incombustibles La Pegatina, els imprescindibles Dr Calypso i els veterans Lax’n’Busto oGossos, que tots ells presentaran els seus nous treballs a l’Acampada. Al cartell també hi figuren grups festius com Bongo Botrako, Aspencat o Oprimits, que amb les seves lletres combatives i compromeses també presentaran els seus nous àlbums al públic de Montblanc. No faltaran a la cita els Strombers i Kayo Malayo, així com tampoc grups cridats a fer-se un nom a l’escena catalana com els ebrencs Xeic! que presentaran el seu nou disc Batecs o el grup Relamido’s, guanyador del concurs Música Jove realitzat en el marc de l’Acampada l’any passat. El cartell és completarà amb les bandes internacionals vingudes des de Madrid, Boikot i AlamedaDosoulna i els andalusos Reincidentes, que amb les seves lletres plenes de contingut social faran vibrar els milers de joves aplegats a Montblanc.

El director de l’Acampada Jove, Gerard Gómez del Moral, ha destacat que el festival enguany “celebra la seva majoria d’edat coincidint amb un moment transcendental de la història del nostre país” alhora que ha dit que espera que sigui una edició “multitudinària que aplegui a milers de joves disposats a canviar les coses”.

Les entrades es posen avui mateix a la venda i fins al proper 9 de juny es podrà adquirir l’abonament per als tres dies a través d’Internet al preu anticipat de 40 euros. L’Acampada Jove comptarà, a més a més, amb tot un seguit d’activitats culturals i esportives, xerrades, tallers i debats, així com demostracions de cultura popular i l’acte polític central. Durant les properes setmanes l’organització n’acabarà d’anunciar la programació completa i la resta de grups que s’uniran al festival.

L’Acampada Jove és el festival político-musical organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana i per l’Associació Cultural Acampada Jove. Aquesta serà la cinquena edició consecutiva que se celebrarà a Montblanc. Anteriorment, l’Acampada Jove s’ha celebrat a Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004). En les últimes edicions, l’Acampada ha congregat prop de 30.000 joves i s’ha consolidat com l’esdeveniment de referència en el mapa juvenil i independentista dels Països Catalans.