< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.03
2006
Comunicat de les JERC sobre la situació a les universitats

Davant la situació de conflicte que s’està produint a les universitats catalanes en el marc del debat sobre l’aplicació de l’EEES i dels incidents produïts recentment, com a conseqüència del desallotjament del rectorat de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) manifestem que:

 1. Lamentem i rebutgem l’ús de la violència com a mètode per a la solució de conflictes. Creiem que actuacions com les d’avui enterboleixen encara més la situació i compliquen els escenaris per arribar a acords entre les diferents part implicades. L’actuació dels mossos és una actuació desproporcionada, en cap cas justificable i exigim que no es tornin a produir sota cap circumstància situacions com aquestes. Creiem imprescindible les explicacions dels responsables polítics implicats en aquesta nefasta decisió així com l’assumpció de les responsabilitats pertinents.

 2. Insistim en la necessitat d’enfortir i ampliar les vies de diàleg i els espais de comunicació com és la Taula Nacional per l’Educació, que ha de ser l’espai de debat i decisió entre el Govern de la Generalitat, les universitats i els estudiants.

3.  Exigim immediatament el traspàs de les beques al Govern de la Generalitat així com creiem necessari un augment d’aquestes per tal de vetllar per un correcta aplicació de l’EEES en favor de la comunitat estudiantil i que no repercuteixi negativament en la igualtat d’oportunitats d’accés als ensenyaments universitaris. En aquest sentit és necessària la màxima fermesa en la negociació pel finançament de Catalunya per tal de poder obtenir aquests recursos econòmics que tant necessita els sistema universitari català i per extensió tots els i les estudiants i que serviran per seguir garantint el caràcter públic de la universitat.

4. Les JERC volem expressar els nostre total suport i solidaritat als joves que han resultat ferits i contusionat degut a les diverses carregues policials, desitjant una ràpida recuperació per tots i cadascun d’ells.

 

Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya

18 de març, Països Catalans.