< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.01
2013
El Parlament de Catalunya aprova la Declaració de Sobirania

Catalunya inicia d'aquesta manera el procés cap a la independència.

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres, 23 de gener, la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del Poble de Catalunya, que proclama el dret a decidir de forma lliure i democràtica el futur polític dels catalans. Aquest ha estat un veritable acte de sobirania del Parlament que defineix els principis democràtics en què es fonamenta el dret a decidir.

La declaració de sobirania reconeix que "el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà". A banda del principi de sobirania, la resolució també proclama els principis de legitimitat democràtica, la transparència, el diàleg, la cohesió social, l'europeisme i la legalitat.

Així mateix, la Resolució també fa referència a la lluita compartida amb els altres territoris amb els quals configurem un espai comú lingüístic, cultural, social i econòmic, amb vocació de reforçar-lo i promoure'l des del reconeixement mutu.

La Resolució ha estat aprovada per 85 vots a favor, (un dels quals és el de la diputada de les JERC, Marta Vilalta) , 41 vots en contra i 2 abstencions. Amb l'aprovació de la proclama, els catalans hem fet història i hem passat del reconeixement del dret a l'autodeterminació, a la proclamació que volem exercir-lo.

Ara és el moment d'intensificar encara més la nostra feina, la tasca del jovent independentista que des de fa anys lluitem per la democràcia, lluitem per la justícia i lluitem per la llibertat nacional i social dels Països Catalans. Aquest només és el primer pas. El futur és a les nostres mans!