< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.12
2008
Espanya és crisi: no a la constitució!

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han incinerat la constitució espanyola aquest dissabte al vespre a la plaça dels Àngels de Barcelona en un acte polític i festiu per rebutjar un text redactat pels franquistes que ha impedit als Països Catalans fer un salt endavant en matèria democràtica, econòmica, social i ambiental i que ha esdevingut el principal instrument de l’Estat contra els drets dels catalans.

Així, en un acte que ha comptat amb la presència d’un miler de joves, Gerard Coca, portaveu nacional de les JERC, ha declarat que el jovent català no té cap mena de por ni dubte a l’hora de lluitar pels seus drets. Segons Coca “la Constitució espanyola no només no la reconeixem ni la respectem, sinó que la combatem“. Considera que “el text constitucional serà només un grapat de fulls quan davant hi situem una majoria social dels Països Catalans defensant la justícia i la llibertat”.

En la concentració ha planat la més que possible sentència del Tribunal Constitucional espanyol que retallarà encara més l’Estatut en una clara falta de respecte cap al sistema democràtic i cap allò que va aprovar el poble de Catalunya. Així, les JERC reivindiquen la independència per fer un pas endavant cap a una república catalana democràtica, justa, pròspera, sostenible i homologable als països avançats del món, ja que està més que demostrat que amb Espanya no hi ha encaix possible.

Per la seva banda, Joan Tardà, diputat al Congrés espanyol, ha insistit en la mancança democràtica del text degut a l’origen franquista d’alguns dels seus ponents, com ara Manuel Fraga, responsable de moltes de les condemnes a mort de lluitadors antifranquistes. Tardà, ha defensat la prevalença de la sobirania dels ciutadans i ciutadanes dels Països Catalans a l’hora de decidir el nostre futur enfront un text arcaic mancat de legitimitat des del seu naixement.

A continuació s’ha procedit a la incineració simbòlica del taüt de la Constitució, que prèviament havia recorregut els carrers del centre de Barcelona acompanyada de més d’un centenar de joves amb pancartes i banderes.

El jovent independentista, unit, alegre i combatiu, ha considerat un èxit la concentració i fa una crida al jovent dels Països Catalans perquè treballi per la independència, perquè és possible.

Visca el jovent independentista!!

Visca els Països Catalans lliures!!