< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.07
2011
Èxit rotund de l'Acampada Jove 2011 de les JERC

"Aquesta 16ª edició del festival és una de les millors dels últims anys"

La setzena edició de l’Acampada Jove, el festival polític i musical organitzat per les JERC, s’ha consolidat a Montblanc com el festival políticomusial de referència als Països Catalans. Aquesta tercera edició a la vila, que ha tingut lloc entre el 14 i el 17 de juliol, ha aplegat més de 27.000 joves i ha superat les expectatives dels organitzadors.

El director de l’Acampada Jove, Gerard Gómez, ha valorat aquesta 16a edició del festival com “una de les millors dels últims anys”. Pel director del festival, aquest any “l’Acampada ha fet una salt tant quantitativament, per la gran afluència de públic, com qualitativament, perquè presentava una oferta musical i cultural de gran nivell”. A la vegada, Gómez ha destacat que, més que mai, “el festival ha sabut combinar lluita i reivindicació amb música i festa, cosa que converteix l’Acampada en una proposta diferent a la resta d’ofertes, i que va més enllà d’un simple festival d’estiu”.

Lax’n’busto i Brams fan vibrar el públic en l’última nit del festival

La tercera nit de música va tenir uns clars protagonistes: Lax’n’busto i Brams. Per una banda, els del Vendrell, que enguany celebren els 25 anys de trajectòria, van presentar un directe energètic i van fer un repàs dels seus principals temes, que va posar-se el públic a la butxaca. Per altra banda, els Brams, retornaven a l’Acampada després del seu comiat el 2005. Els de Berga van posar les notes combatives, reivindicatives i de compromís nacional i social a la nit.

La vetllada l’ha van completar els Dr. Calypso, uns imprescindibles de l’Acampada, els Dept. amb les melodies del seu nou disc, els italians Modena City Ramblers, amb el seu combat folk, i la Balkatalan Experience que va finalitzar les actuacions.

Així mateix, al llarg dels tres dies d’Acampada Jove, han passat per l’escenari principal grups com Els Pets, La Pegatina, Strombers, La Gossa Sorda, Dr. Ring Ding, Bongo Botrako, The Locos i Xeic, entre d’altres. També hi ha actuat Els Catarres, N’crisi i Katarrama a l’escenari de la Plaça.

Puigcercós presideix l’acte polític central

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, juntament amb el portaveu de les JERC i director de l’Acampada Jove, Gerard Gómez, i el portaveu de Bildu, Pello Urizar, van protagonitzar l’acte polític central del festival, que es va celebrar a la Plaça Major de Montblanc.

Puigcercós va acusar l’Estat espanyol de ser el culpable de la situació de crisi actual, i va apuntar que “Catalunya és tractada com una colònia”. “La sortida de la crisi és una sortida nacional catalana; amb Espanya no ens en sortirem”, va afegir. Per la seva banda, el portaveu de les JERC, Gerard Gómez va recalcar la importància del jovent en la lluita contra la crisi i en la consecució d’un estat propi. Per Gómez, els joves “som els imprescindibles” per tirar endavant el país. “Estem compromesos i volem una societat justa i lliure” va afegir.

16 anys d’Acampada

Aquesta és la setzena edició del festival, la tercera consecutiva a Montblanc. Abans, l’Acampada va celebrar-se 9 anys a Arbúcies, i 4 anys més a Sant Celoni. Amb aquesta trajectòria, l’Acampada Jove s’ha consolidat com un festival de capçalera per la major part del jovent dels Països Catalans. L’any vinent, amb molta probabilitat, el festival repetirà a Montblanc.

En aquesta edició, el lema del festival ha estat “Plantem-nos”, per tal d’evidenciar que el jovent ja “n’estem farts de ser qui més pateix les conseqüències de la crisi i a la vegada qui més pateix en retallades”. És per això que des del festival s’ha volgut fer sentir les reivindicacions socials i nacionals dels joves per tal d’aconseguir una societat justa i lliure.

Una quinzena de grups de cultura popular, com bastoners, sardanistes, grallers o castellers, xerrades de conscienciació nacional i política, activitats lúdiques i tallers a la piscina han completat el cartell de l’Acampada Jove 2011.