< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.04
2016
Grup feixista agredeix membres de les JERC Sabadell mentre feien un mural antifeixista.

El matí de dissabte, tot fent un mural de caràcter antifeixista al barri de Sol i Padrís, diversos militants de les JERC Sabadell van rebre l’atac d’un grup de nazis d’estètica bonehead.

Després d’insultar-los amb mots d’un marcat to homòfob i racista, increpar-los i intentar fer-los fora, van guixar el mural. Seguidament van llençar-los-hi el material a unes obres, impedint així que el poguèssin recuperar. Abans de marxar, els van intentar espantar amenaçant-los i fent-los-hi fotos. Els hi van dir que “els tenien fixats”. Malgrat aquestes amenaces i insults, després d’informar als cossos policials dels fets, van reparar i enllestir el mural.

 

Els fets de Sol i Padrís, es tracten d’una agressió molt greu i en cap cas aïllada que només es pot entendre en el context de la recent puixança del feixisme que està patint el districte primer de la ciutat, més concretament a la zona de l’eixample. A tall d’exemple, esmentem els atacs per part de persones del mateix col·lectiu feixista al casal popular l’Obrera situat a l’Avinguda de Barberà, agressions que des de les JERC Sabadell condemnem profundament.

 

Aquests dos casos són una petita mostra de les agressions i amenaces que efectuen aquests grups neonazis pels nostres barris i ciutats amb total impunitat atesa la ja sabuda permissivitat de l’aparell jurídic espanyol amb el feixisme.
 

Som conscients que l’Ajuntament, en canvi, està intesificant els seus esforços en combatre les actituts feixistes a la ciutat, les JERC Sabadell ens posem a disposició del govern municipal per abordar conjuntament la qüestió i instem a tots els col·lectius de la ciutat a fer el mateix perquè la victòria sobre el feixisme l'aconseguirem gràcies al treball conjunt de les organitzacions de la ciutat, l'Ajuntament i els veïns i veïnes en general.

 

Volem agrair les nombroses mostres de suport rebudes a través de les xarxes socials per part de nombroses entitats i persones de la ciutat i d’arreu dels Països Catalans.

 

Malgrat les agressions i les amenaces, seguim en peu perquè avui, com ahir, el feixisme avança si no se’l combat. Aquells qui porten l’odi per bandera han de saber que no tenen por i que seguim als carrers lluitant per una nova república on aquestes actituds no hi tinguin cabuda.

 

Mural guixat a la part superior i el final a l'inferior. Mural guixat a la part superior i el final a l'inferior.