< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.04
2014
Jove, defensa els teus drets…

El dissabte les JERC Sabadell varem organitzar una jornada de debat, aquest rebia el nom de : “Jove, defensa els teus drets...” on reflexionarem al voltant del paper dels joves en la societat actual. Voliem conèixer de primera mà la posició dels representants de les entitats i sindicats juvenils amb l’objectiu de crear un espai d’intercanvi d’experiències i visions de l’actualitat.
L’acte, que es va dur a terme a la Plaça Doctor Robert, va consistir en dues parts, separades per una Calçotada Solidària:(beneficis de la qual aniran destinades a les caixes de resistència de les empreses de la comarca que resten en vagues com són Panrico, Ricoh i Alstom)

… a l’educació:
Aquesta taula rodona pretenia explicar la situació del jovent dins del sistema educatiu, posant de relleu les mancances d’aquest i les aspiracions de l’estudiantat per al futur de l’educació i les oportunitats que tenim com a col·lectiu i com a país d’ara en endavant.
Per això, vam comptar amb la participació de part del moviment associatiu estudiantil; Oriol Martin, Portaveu Nacional de l’AJEC; Ariadna Martin, Portaveu de la sectorial d’Educació de JERC; i Glòria Llobet, Portaveu de les JERC Sabadell, com a moderadora.
La Glòria Llobet va dur a terme la presentació de les jornades, i féu una breu exposició dels motius d’aquest acte.
Després, passa a presentar els dos ponents convidats. Per un costat, l’Ariadna Martin que ens explica la situació del sistema educatiu en l’actualitat, d’on venim i cap a on anem, i el perquè de tot plegat. Més tard, l’Oriol Martin, ens explica la situació del moviment estudiantil, i del futur del mateix, les intencions de cara a les properes vagues i les aspiracions del col·lectiu.
Desprès de les exposicions, Llober va obrir un torn de debat i preguntes amb tots els participants assistents.

Calçotada Solidària:
Al migdia tindrà lloc una calçotada solidària. Tots els beneficis del dinar, i de l’acte, aniran destinats a les caixes de resistència de les vagues del Vallès Occidental.

… a la feina:
A les 16h, comença una nova taula rodona, aquest cop sobre el treball i el món laboral,i la situació del jovent en aquest espais. Varem comptar amb Joan Guirado, membre d’Avalot-UGT, l’Aina Vidal, coordinadora Nacional d’Acció Jove-CCOO; i l’Andreu Criquet, candidat JERC a les properes eleccions al Parlament Europeu, que tinguè el paper de moderador.
Fou aquest darrer, l’Andreu Criquet, qui inicià l’acte amb una petita presentació dels dos ponents.