< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.07
2014
La lluita obrera al Vallès. L’experiència dels treballadors de Panrico

Les JERC Sabadell debaten amb treballadors de Panrico sobre les vagues obreres.

Ahir, les JERC Sabadell vam organitzar un acte amb treballadors de Panrico a la plaça del Pi, a Ca n’Oriach, on vam debatre sobre l’experiència de les vagues d’algunes empreses del Vallès. En l’acte hi van participar diversos treballadors de l’empresa panificadora, així com veïns del barri i militants d’ERC i JERC.

La portaveu, Glòria Llobet, va iniciar la conferència posant de relleu el greu problema que patim actualment en referència a l’atur, que afecta a un 54% dels i les joves dels Països Catalans. També va remarcar l’exemple que ha estat la lluita protagonitzada, entre d’altres, per Panrico.

En Fèlix Yela i altres companys de l’empresa en vaga van explicar-nos com es van anar succeint els diferents esdeveniments que els van dur a, 8 mesos més tard, abandonar la vaga. “No ens hem rendit, simplement hem canviat de camp de batalla” deia Yela en referència als judicis que s’estan duent a terme entre treballadors i empresa.

Per acabar, en Juli Fernández també va dirigir unes paraules, després que els treballadors ens expliquessin que la resta de comitès laborals de l’estat espanyol havien votat a favor de l’ERE que només afectava a la planta catalana: “El problema és que ens hem cregut classe mitjana i hem abandonat el sentiment de pertinença de classe”.

Altres veïns van mostrar el seu suport als treballadors, i fins i tot una dona va explicar l’experiència de 6 mesos de vaga a Grècia.

Les JERC Sabadell vam elaborar i vendre xapes solidàries per recaptar diners per les caixes de resistència de les vagues.

Glòria Llobet, la portaveu local, va obrir l'acte amb la participació de treballadors de PANRICO Glòria Llobet, la portaveu local, va obrir l'acte amb la participació de treballadors de PANRICO