< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.11
2012
LA VIOLÈNCIA MASCLISTA NO S’ATURA PER CAMPANYA

El 25 de novembre és un dia, que des del 1981, s’ha consolidat com a data central dels diferents moviments feministes per commemorar el dia de la no violència de gènere; s’ha convertit, doncs, en un dia clau al voltant de la qual s’organitzen diferents accions i iniciatives feministes. 

Per aquesta raó no entenem que es convoquin eleccions en un dia tan assenyalat, sent conscients, a més, que la violència de gènere és un fenomen que travessa tota la nostra societat, és un assumpte de caràcter estructural que ha d’implicar la participació de totes, tant en l’esfera pública com en l’esfera privada. És una manca de responsabilitat realitzar accions que redueixin la violència privada a la intimitat d’una llar.

El 25 de novembre és un dia per recordar a totes aquelles companyes que han mort per culpa d’aquesta lacra social, també és un dia de denuncia per aquelles que la pateixin i per demostrar que no estan soles, que tenen suport. És una data de sensibilització, la societat ha de tenir consciencia de la problemàtica que comporta l’existència d’aquesta violència, i el silenci davant d’aquestes situacions és sinònim de complicitat. Totes tenim a les nostres mans el fre d’aquesta violència perquè no hem de permetre cap altre cop.

Denunciem que la violència de gènere limita la nostra llibertat i el nostre dret a ésser felices però comuniquem, a més, que estem unides en aquesta lluita, pas a pas eradicarem no només la violència que prové de les nostres llars, sinó també aquella produïda per desconeguts i fins i tot institucions públiques. Trencarem amb el patriarcat perquè el patriarcat és violència i no permetrem que destrueixi més il·lusions, més esperances, més somriures.

INDEPENDÈNCIA, SOCIALISME I FEMINISME
Judith Bonilla, Secretària d’Organització de les JERC- Sabadell