< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.05
2015
Laia Girós: “Hem de repensar la Formació Professional a Sabadell”

Es van presentar les propostes i els objectius educatius per al #NouSabadell

Ahir, al Centre Cívic de Gràcia, ERC i JERC vam començar el cicle d’actes per tal d’explicar les nostres propostes i objectius en temes concrets, d’àmbit municipal. L’acte d’ahir, enfocat en temes educatius, van intervenir Joan Cuevas, número 6 de la llista d’ERC i JERC Sabadell, Laia Girós candidata de JERC Sabadell i Blai Gasol ex-Director General d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, tots ells acompanyats per Juli Fernàndez.

La candidata de JERC, va explicar que el #NouSabadell ha de ser una ciutat amb treball de qualitat i que promogui la creació de nous sectors estratègics. Acte seguit, Girós va proposar repensar la Formació Professional a nivell local “Cal actualitzar-la, que sigui de prestigi i que ningú quedi exclòs per motius econòmics”. “Hem de liderar l’implementació de la FP dual amb un model propi que ha de ser construït entre tots els agents implicats coordinats per l’Ajuntament. “L’administració local ha de donar suport a les empreses per a que aquestes formin el millor possible els estudiants i alhora recollir dades de manera transparent per tal d’avaluar conjuntament amb els diferents agents i seguir millorant el model”.

Finalment, va remarcar “hem de recuperar el lideratge i fer un #NouSabadell amb treball de qualitat i que impulsi un nou model productiu en el #NouPaís, més just i sostenible”


Joan Cuevas va incidir en el greu problema estructural de país que tenim, que és l’abandonament escolar, un 25%, el doble que la mitjana europea. Va remarcar la importància que l’Ajuntament hi faci front ja que “L’educació és un element clau per reduir les desigualtats i garantir un futur millor per als joves i per al conjunt de la societat”.


Blai Gasol, va insistir en que l’Ajuntament no pot menystenir un aspecte clau de la vida dels ciutadans com és l’eduació, i per tal que això no passi, cal que s’interessi pel món educatiu interactuant amb els agents d’aquest i coordinant accions per millorar els resultats educatius, la formació i la cohesió social.


Finalment, Juli Fernàndez ha assenyalat l’educació com un dels eixos claus del nou Sabadell: “L’educació és la peça clau per a tenir una societat justa i crítica. Estem orgullosos de la diversitat que hi ha a Sabadell, però no suportem les desigualtats existents. L’Ajuntament ha de tenir la capacitat d’impulsar accions i mesures per liderar la reducció de l’abandonament escolar i disminuir, així, les desigualtats”. Fernàndez ha conclòs l’acte defensant la importància de l’educació per millorar com a societat: “Un Sabadell més just només serà possible si som capaços de consensuar una política educativa amb tots els agents implicats. El nostre projecte de ciutat passa per fer que això passi”.


Per a més informació podeu consultar la notícia al web NouSabadell

 
 

Laia Girós presentant les propostes a l'acte d'educació Laia Girós presentant les propostes a l'acte d'educació