< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.05
2015
Laia Girós: “L’Ajuntament ha de donar tot el suport a l’associacionisme juvenil”

El teixit associatiu juvenil de la ciutat és un gran actiu que no podem deixar abandonat. Cal fer un Pla de Dinamització i Suport de l’Associacionisme Juvenil.

L’associacionisme juvenil de la nostra ciutat necessita un Ajuntament que li doni tot el suport i treballi per a que tingui un fort reconeixement social. És per això que, les JERC Sabadell, li donem una importància cabdal i volem que l’Ajuntament el tingui en compte permanentment.

Cal per tant fer un Pla de Dinamització i Suport de l’Associacionisme Juvenil que tingui per prioritats que les entitats tinguin eines, recursos i les màximes facilitats per part de l’Administració per a que pugui desenvolupar els seus projectes en llibertat a la ciutat.


Una peça clau per a les entitats de la nostra ciutat és el finançament. Actualment l’Ajuntament de Sabadell només posa a disposició de les més de cinquanta entitats juvenils 10.300€. Aquesta xifra ens sembla totalment insuficient i caldrà que el nou ajuntament la dignifiqui. A més un altre factor clau en el finançament és l’estabilitat, per això treballarem per obrir una línia de convenis bianuals.


Una altra part important són els tràmits adminstratius. Farem que el #NouSabadell ho tingui en compte i faci un portal únic virtual per a que es puguin demanar tots els recursos i espais alhora que simplificarem els tràmits per demanar-los.


Les necessitats de les entitats juvenils són ben diverses però és evident que totes necessiten d’espais on poder desenvolupar les seves activitats. Per aquest motiu des de l’Ajuntament, elaborarem un Pla d’Equipaments Juvenils que doni resposta a aquestes necessitats. És evident que un pilar d’aquest Pla serà l’Espai Emprius, actualment cedit al Consell de Joves de Sabadell sense pràcticament cap suport, que caldrà dotar-lo dels recursos necessaris per a que esdevingui un punt juvenil de referència al Vallès.


Les polítiques de joventut cal fer-les amb les persones joves ja que no només són els seus destinataris sinó que també han de ser els seus protagonistes. Per aquest motiu planificarem aquestes polítiques al costat del jovent organitzat amb transparència i coresponsabilitat.


Volem i farem un #NouSabadell on les entitats tinguin el suport necessari ja que el moviment associatiu fa una gran tasca de de transformació social i és una escola de ciutadania i democràcia.

Infografia suport associacionisme juvenil Infografia suport associacionisme juvenil