< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.10
2011
Les JERC celebrem els 80 anys d'història


Fa 80 anys, les JEREC, les Joventuts d’Esquerra Republicana Estat Català, van celebrar la seva assemblea constituent a la sala d’actes del Centre de Dependents, amb la participació de 600 associats. L’acte de constitució va ser inaugurat per Miquel Badia, el qual va destacar la necessitat de l’existència d’aquesta joventut, tal i com recullen les cròniques de l’època.

Així mateix, durant l’Assemblea constituent es va aprovar la proposició que acordava “fusionar-se amb tots els nacionalistes netament esquerrans que acceptin la necessitat actual d’agrupar-se dins les Joventuts d’Esquerra estat Català”, i a la vegada “proposaven als nacionalistes d’altres tendència, totes les aliances necessàries per aconseguir la Llibertat de Catalunya i dels catalans. El primer Comité executiu de es JERC, escollit en aquella Assemblea, estava format per Josep Dencàs, Miquel Badia, Ramon Duran, Josep Fontbernat i Carles Duran.

Ara, 80 anys després, les JERC seguim amb una salut de ferro amb implementació, militants i seccions locals arreu dels Països Catalans, lluitant per la independència i el socialisme.

Les JERC anunciem també que des d'ara i fins el pròxim 26 d'octubre del 2012 duran a terme una campanya per commemorar els 80 anys d'història de l’organització política juvenil.