< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.05
2013
Les JERC han denunciat la nova llei de llengües del Parlament d'Aragó

Les Joventuts d’Esquerra Republicana han protagonitzat una acció a les portes del Parlament aragonès a Saragossa per denunciar la nova llei de llengües que ha aprovat aquest matí la cambra.

Una quinzena de membres de les JERC amb les boques emmordassades protestant per la nova llei de llengües del Parlament aragonès, han desplegat una pancarta on es podia llegir “A la Franja en català” per protestar davant l’atemptat que ha patit aquest matí la nostra llengua. L’acció s’ha dut a terme a les portes del Parlament mentre a dins la cambra es discutia i s’aprovava la llei.

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez, ha declarat que “no podem permetre més atemptats a la nostra llengua. La Franja és una de les zones dels Països Catalans on més es parla el català i cap canvi de nom podrà canviar aquesta realitat”. A més, Gómez ha denunciat “l’actitud dels governs de Rudi, Bauzà i Fabra, que constantment intenten esquarterar la llengua i el nostre país” alhora que ha confirmat “la voluntat de lluita del jovent dels Països Catalans, que malgrat totes les imposicions seguirem defensant la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre dret a ser lliures”.

Des de les JERC afirmen que seguiran les mobilitzacions a favor del català i contra lleis absurdes que només tenen per objectiu realitzar un genocidi lingüístic al nostre país.