< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.02
2014
Les JERC no acceptem ni acatem la sentència del TSJC

Atenent a l’actualitat política que ens trobem ara mateix en la comunitat educativa on diferents sentències pretenien instar a la Generalitat de Catalunya a imposar el castellà com a idioma vehicular de l’educació; la última d’aquestes sentències del TSJC ha arribat a fixar una quota ed llengua castellana que cal acatar, es tracta d’un 25%.

Aquesta quota seria d’aplicació si només un sol alumne ho demana, fet que provoca l’eliminació d’un model d’èxit que es fonamenta en la integració social i la immersió lingüística.

A més a més volem destacar que des de Sabadell s’ha patit aquest greuge de ben aprop, ja que una de les 5 famílies de ha demanat l’escolarització en castellà.

Des de les JERC Sabadell creiem que cal defensar la nostra llengua i el nostre sistema educatiu que ha sigut tan important i beneficiós per la societat. I per aquest fet, ahir dilluns dia 10 de febrer coincidint amb les diferents manifestacions que van haver arreu del país vam penjar una pancarta amb el lema “El català ara i sempre” davant de l’escola que s’ha vist afecta per aquesta aberració de sentència.