< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.06
2014
Les JERC reclamem una consulta popular per determinar l’ús de l’antic edifici de Correus

Cal que es generi un debat protagonitzat per entitats i societat civil entorn a l’ús d’aquest tipus d’espais públics.

Després de la polèmica durant les darreres setmanes sobre l’antic edifici de Correus, les JERC Sabadell volem reivindicar la funció pública de la construcció, en oposició a la proposta de Convergència i Unió per donar-li un ús comercial, i en favor de la reivindicació que defensen les esquerres de la ciutat.

Les joventuts d’ERC reclamem la municipalització de l’edifici, ara en desús, per part de l’ajuntament. Va ser el consistori qui, en el seu moment, va cedir els terrenys municipals per a la construcció d’aquesta seu de correus. Així doncs, demanem que l’ajuntament reclami la propietat de l’edifici com a pagament per l’ús del terreny durant els anys que aquest ha estat de servei. Aquest fet ha de suposar, a més, un acte de resposta als impagaments de l’estat espanyol a les administracions catalana i sabadellenca.

Un dels eixos polítics que defensem les JERC és la radicalitat democràtica, i és per això que proposem que l’ajuntament organitzi un procés participatiu que desenvoqui en una consulta popular per decidir quin ha de ser el futur ús d’aquest espai. En aquest procés, entitats, organitzacions i societat civil han de poder debatre i generar propostes entorn a la dedicació que pot tenir aquest espai de la ciutat. Finalment, les propostes que generin més consens serien sotmeses a votació a través d’una convocatòria referendària amb el suport del ple.

L'edifici de correus, avui en desús L'edifici de correus, avui en desús