< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.11
2009
Les JERC Sabadell assisteixen al 22è Congrès Nacional

Les JERC Sabadell han assistit al darrere cap de setmana al 22è Congrés Nacional de les JERC,  amb la participació de més de 350 militants, a la població gironina de Celrà.
Com a resultat de les votacions, Gerard Coca encapçalarà durant dos anys més l’organització en qualitat de portaveu i Marc Planas l’acompanyarà a l’Executiva Nacional d’Esquerra com a nou secretari d’Organització i Finances. La nova Permanent Nacional de les JERC està formada a més a més per: David Pujol, com a secretari de Coordinació Territorial; Pol Pagès, a Imatge i Comunicació; Gemma Lago, a Coordinació Interna i Campanyes; Josep Culí, a Formació; Sara Bailac, a Dones; Marc Puig, a Relacions Internacionals i Cooperació; Jordi Aranda, a Coordinació Institucional; Marc Candela, a Medi Ambient i Política Territorial, i Arseni Armengou, a Moviments Socials.

Coca i tots els secretaris han comptat amb un suport molt ampli de vots per part de la militància, que al seu torn ha avalat amb suport molt gran els informes de gestió política i econòmica dels dos darrers anys i, tot seguit, el jovent independentista ha aprovat també amb majories gairebé unànimes les dues ponències que s’hi presentaven: la primera, de caire estratègic, que es titula «Ara és l’hora: seguem cadenes!», i la segona, de caire organitzatiu que duu per títol «Som de les JERC». Les ponències estableixen que s’ha de superar el marc autonòmic i l’independentisme ha de marcar la centralitat de l’etapa postautonòmica. En aquesta línia, la convocatòria d’un referèndum independentista al Principat serà una de les exigències que les JERC posaran damunt la taula per avalar un futur pacte de govern a la Generalitat. Així, davant la possible sentència del TC consideren que han de ser els catalans a través d’un avançament electoral els que decideixin com volen superar l’autonomisme, i que la ciutadania pugui votar lliurement quin projecte vol defensar. Les JERC volen ser protagonistes de l’etapa esperançadora que el país té al davant.