< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.11
2014
Les JERC Sabadell demanem la retirada de símbols franquistes

Reclamem a l’Ajuntament que retiri tots els símbols franquistes que es conserven a la ciutat

Un any més, les JERC Sabadell seguim demanant la retirada de plaques i símbols franquistes de la nostra ciutat. Actualment, a Sabadell hi ha 176 símbols relacionats amb la dictadura franquista, entre ells, el monument a Marcet i el carrer Alfons Sala. En aquest sentit, la portaveu de JERC Sabadell, Glòria Llobet, manifesta que 39 anys després de la mort de Franco, encara trobem que la ciutat està farcida de simbologia franquista. Aquest fet no es pot tolerar! Demanem que es treguin tots aquells símbols feixistes de la ciutat. Volem construir una nova ciutat on no hi trobem cap tipus de símbol feixista o franquista de manera que tothom hi pugui conviure.

Des de JERC creiem que la presència d’aquests símbols al s. XXI és una mostra de que el règim preconstitucional encara és ben present, sobretot, després de la victòria de Mariano Rajoy a les eleccions generals de 2011. L’Estat espanyol no va fer una transició neta cap a la democràcia l’any 1978, mantenint els fills de dirigents franquistes a llocs de poder en l’estructura de l’Estat.

Sabadell té vocació democràtica i és per això que reclamem la retirada de tots els símbols franquistes, inclòs el monument a Marcet, ja que creiem que la presència d’aquests representen una clara ofensa a les víctimes de la dictadura franquista.

 

Declarem la independència, trenquem amb el règim! Declarem la independència, trenquem amb el règim!