< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.09
2013
Les JERC Sabadell demanem que el ple de l’ajuntament de Sabadell recolzi la vaga indefinida dels docents a les Illes Balears.

El curs escolar 2013-2014 que es va iniciar el passat divendres a les Illes Balears i Pitiüses comença remogut. Després de les decisions preses pel govern de José Ramón Bauzá al llarg d'aquest any els mestres van dir prou i van convocar una vaga indefinida que s'inicià el passat dilluns 16 de setembre.

Els objectius de la mobilització són, per una banda, relacionats amb la política de la Conselleria d'Educació com són la retirada del decret de Tractament Integral de Llengües (TIL), l'anomenat decret de trilinguisme, que sentencia la immersió lingüística en aquest racó del país, la retirada de la llei de símbols -que va néixer per impedir penjar els llaços en defensa del català a l'escola- o la retirada dels expedients sancionadors contra els directors que es van posicionar en contra del Decret i, per l'altra, en defensa d'una educació pública i de qualitat, com per exemple, la demanda de l'augment de beques de transport i menjador, la disminució de les ràtios i les substitucions immediates de les baixes.

Les JERC Sabadell admirem la determinació dels docents de les illes, que han esdevingut un referent i un exemple en la defensa de l’educació pública, catalana i de qualitat, i ens sumem al conjunt de la societat catalana que els dona suport. Per aquest raó, demanem al ple de l’ajuntament de Sabadell que aprovi una moció de suport a la vaga i als docents.

Alhora, recordem als sabadellencs i sabadellenques que disposen d’una caixa de resistència per a fer aportacions de suport als docents en vaga, doncs cada dia de protesta els suposa 100€ menys de sou. Per això, el dia 5 d’octubre, les JERC Sabadell serem al passeig de la Plaça Major recollint donacions.

2056-0009-74-4102003418 (a nom d'Obra Cultural Balear)

Recollida de material escolar per un projecte educatiu d’una biblio-ludoteca de Livingstone, Guatemala
El mateix dia 5 d’octubre, les JERC també recollirem material escolar per a una biblio-ludoteca a Livingstone, Guatemala. El projecte d’aquesta entitat, recollit a la web http://www.belubalubafurendei.org, és basa en el voluntariat, i la manca de recursos els dificulta encara més la feina. Per això fem una crida a la societat sabadellenca per a fer-nos arribar material escolar, ja sigui nou o de segona mà, a la parada del dia 5. També fan falta llibres infantils en castellà (fins a 13 anys), diccionaris i qualsevol altre tipus de material pedagògic infantil.