< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.04
2013
Les JERC Sabadell demanen a l’Ajuntament un servei de bus nit real

L’Ajuntament vol fer creure que la xarxa de bus nocturn interurbà ja dóna aquest servei.

Aquest dimarts, l’Ajuntament va voler presentar a la sessió plenària de la Taula de la mobilitat la reforma del servei de bus nocturn gestionat per l’Autoritat del Transport Metropolità com a projecte de nit bus a la ciutat.

La renovació de les línies nocturnes N-61, N-64 i N-65, gestionades per l’empresa Sarbus, que connecten Barcelona amb poblacions del Vallès, comptarà amb una ampliació de parades, insuficient per a Sabadell ja que segueixen deixant sense servei districtes del municipi. El govern de la ciutat vol utilitzar aquesta modificació com a justificació vàlida per no cobrir les mancances de mobilitat nocturnes que presenta la nostra ciutat.

Les JERC Sabadell lamentem profundament la manca d’iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell per donar resposta a l’ inexistència d’una xarxa d’autobusos públics que ofereixi un servei nocturn real i complet. La programació d’activitats d’oci nocturn a Sabadell, sovint organitzades per les entitats de la ciutat, hauria d’anar acompanyada de la programació de línies de bus nocturnes, ja que això afavoriria l’oci nocturn de la ciutat i alhora, els problemes de mobilitat que es poden donar a la zona centre els divendres i dissabte nit es veurien reduïts. A més, no només afavoriria la mobilitat del jovent, que actualment no comptem amb cap servei públic de transport urbà durant les nits, sinó també, al conjunt dels ciutadans, sobretot aquells treballadors i treballadores que ocupen torns nocturns.

Tanmateix, les JERC Sabadell mostrem la nostra preocupació davant el trasllat de la Zona Hermètica a Sant Pau del Rius Sec, i dels problemes de mobilitat que pot presentar aquest fet. Sense l’existència d’una xarxa de bus nocturn, molts joves hauran de caminar pel voral de la carretera per traslladar-se des del nucli urbà fins al “parc empresarial”, que actualment no es troba habilitat correctament pel pas de persones.

Així doncs, demanem a l’Ajuntament de Sabadell que inicii la creació un projecte de bus nocturn urbà per tal d’oferir una cobertura integral per tal d’evitar l’ús del transport privat. A l’hora, demanem que aquest procés sigui participatiu i transparent, en el qual hi puguin intervenir les entitats i les plataformes ciutadanes que vulguin aportar la seva opinió.