< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.02
2014
Les JERC Sabadell demanen explicacions a Espadaler sobre el dispositiu policial de la manifestació de #VallèsFeminista

Ha estat durant la pregunta al Conseller Espadaler sobre l’actuació policial al CSA Can Vies el passat 29 de gener, per tal d’accelerar-ne la resposta

El passat 8 de febrer, Sabadell va acollir la manifestació convocada per #VallèsFeminista en favor de l’avortament lliure i gratuït. Malgrat que la manifestació va transcórrer amb normalitat, un desplegament policial exagerat dels mossos d’esquedra va retenir i identificar més de 20 participants, un cop desconvocada.
Per això les JERC Sabadell van demanar a la diputada Marta Vilalta que preguntes al Conseller Espadaler, durant la sessió de control al Govern, sobre el dispositiu policial emprat a la manifestació. Per tal de preguntar el més aviat possible i evitar que el tema s’hagués de tractar en el següent ple, previst pel 26 de febrer, van decidir incloure la qüestió a la pregunta del diputat Oriol Amorós sobre l’actuació policial al Centre Social Autogestionat Can Vies en el ple d’avui dia 12 de febrer.
El Conseller Ramon Espadaler ha respost que “no li correspont a la instància política dimensionar els operatius policials”. En canvi, defensa “ el que si que correspon és que dir que es facin amb la proporcionalitat que s’escaigui” i que per al d’Unió, els dispositius policials de les dues actuacions es van “dimencionar correctament”. Espadaler es justifica dient que hi va haver “una forta presència policial, però tampoc hi va haver cap incident”. Ha acabat la seva intervenció dient que, per tant, valora “molt positivament aquesta presència, en molts casos, dissuasòria”.
Sobre la qüestió del CSA Can Vies, ha defensat que l’actuació no va ser sobre Can Vies en si, sinó contra les persones que van participar en els conflictes contra els feixistes que es manifestaven el passat 12 d’octubre a Plaça Espanya.”


El vídeo de la intervenció del diputat Oriol Amorós i la resposta del Conseller Espadaler:
http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=6941579&p_cp3=6942106