< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.01
2016
Les JERC Sabadell demanen que Artur Mas faci un pas al costat per facilitar l’acord

Instem a CDC a deixar de banda els personalismes i a posar les necessitats del país per davant dels interessos partidistes

El 27S van tenir lloc unes eleccions plebiscitàries al Principat per decidir sobre la independència de Catalunya i per primera vegada a la història del país en va resultar un Parlament amb majoria absoluta de diputats obertament independentistes. En uns comicis amb gairebé un 80% de participació, prop de 2.000.000 de ciutadans van fer confiança en el projecte independentista, atorgant 72 diputats a les formacions de Junts pel Sí i la CUP.

Després de mesos de negociacions i diverses assemblees de la CUP, l’opinió, amb poca visió de país, d’una part de l’esquerra independentista ha portat al bloqueig de la investidura del candidat de Junts pel Sí. Això, sumat a l’enrocament i els personalismes de CDC, està a punt d’avocar-nos a unes noves eleccions al març.

El jovent independentista de Sabadell, pensem que repetir les eleccions significaria malbaratar el mandat democràtic rebut el 27 de setembre, avocant-nos a un escenari incert on el partidisme i les posicions enrocades ens podrien portar a perdre, només tres mesos després, la única majoria absoluta independentista de la història parlamentària moderna d’aquest país.

Les JERC Sabadell creiem que els catalans van otorgar un mandat molt clar el 27S a les forces independentistes, i aquesta voluntat s’ha de respectar tirant endavant el Procés Constituent per aconseguir ampliar la nostra base social fins a la proclamació de la República Catalana.

És per tot això, que des de les JERC Sabadell, com a integrants de la candidatura de Junts pel SÍ, instem a CDC a deixar de banda els personalismes, posant les necessitats del país per davant dels interessos partidistes. Esquerra Republicana va renunciar a presentar-se a les eleccions amb les seves sigles i també va renunciar a que Oriol Junqueras fos el cap de llista. ERC ha tingut clar en tot moment que el nostre objectiu és la independència dels Països Catalans, i ha estat capaç de fer sacrificis per assolir aquesta fita.

Així doncs, demanem a Artur Mas que faci un gest pel país i, com ha dit en alguna ocasió, no sigui un obstacle per al procés i faci un pas al costat per facilitar la formació de govern.

JERC Sabadell demana acord JERC Sabadell demana acord