< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.10
2013
Les JERC Sabadell donem suport a la manifestació contra l'aprovació de la LOMCE, una llei que fa WERTGONYA.

El passat 10 d'octubre el Congrés dels Diputats espanyol va aprovar la Ley Orgànica de Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE), l'anomenada llei Wert, amb l'únic vot favorable del Partit Popular (PP). Les JERC Sabadell ens hi oposem de manera total, es per això que el proper dijous dia 24 d'octubre donarem suport a la vaga unitària convocada per la comunitat educativa contra la LOMCE.

La nova reforma trenca amb l’actual model d’immersió lingüística i pretén passar a un sistema segregador i centralitzat de l’escola. Entre algunes de les novetats, trobem l’elaboració de rànquings dels centres amb més bons resultats i aquells que el liderin rebran un finançament extra. Aquest model elitista dotarà als director de més autoritat i relegarà el Consell Escolar a un òrgan únicament consultiu.

Per nosaltres un bon model educatiu és aquell que educa més enllà de les necessitats de cada alumne, en el qual es té en compte la diversitat i que fa una recerca exhaustiva de les millores que es poden aplicar a cada alumne. Aquesta llei només pretén uniformitzar l’ensenyament transformant el sistema educatiu en una fàbrica de ciutadans de baix nivell cultural amb pensament únic, en molts aspectes ens recorda al règim franquista, en el que no es pretenia educar sinó adoctrinar.

La llei Wert dinamita l’actual model educatiu per passar a una educació al servei del mercat, dirigida a aquells que obtinguin millors resultats acadèmics, segregadora i conservadora. És per això que cridem a la ciutadania sabadellenca a participar de les mobilitzacions i accions, així com de la manifestació unitària que tindrà lloc el proper 24 d’octubre a Barcelona, a les 12’30h a Plaça Universitat.
Per una educació pública, catalana i de qualitat. NO A LA LOMCE!