< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.03
2016
Les JERC Sabadell sortim al carrer per la defensa dels drets de les dones.

Les JERC Sabadell hem visibilitzat el paper d’11 dones d’arreu del món als carrers de la ciutat en motiu del dia internacional de la dona treballadora.

En motiu del 8 de març, les JERC Sabadell vam recórrer els carrers de la ciutat a la recerca de noms de vies de caràcter feixista, monàrquic o religiós per canviar-los pel de dones que, per la seva implicació en la defensa dels drets socials,  han estat importants en la història de la humanitat. Per un temps, carrers com “Reis Catòlics” o “Alfons Sala” han passat a visibilitzar les figures de dones de la talla de Rosa Parks, o Clara Zetkin.
També hem aprofitat l’avinentesa per retre un petit homenatge a la Berta Càceres una activista d’Hondures assassinada el darrer 3 de març per la seva activitat política. Ferma defensora de la lluita ecologista i indígena, va lluitar durant tota la seva vida per la igualtat i per evitar la destrucció del medi natural del seu país.D’altra banda durant la jornada hem repartit fulls volants a estacions i instituts amb dades estadístiques, que demostren que encara queda un llarg camí en la lluita per la igualtat de sexes.
És per això que des de les JERC denunciem que les desigualtats i la discriminació per raó de gènere, en l’àmbit laboral, politic i social encara són presents i massa punyents. Ens cal
l’eradicació de la violència masclista, de la bretxa salarial i de la feminització de la
pobresa. Creiem que les dones ens trobem amb poca representació política i a més en els òrgans de direcció no s’arriba de cap manera a la paritat, produint-se el malauradament conegut  sostre de vidre que impedeix a les dones promocionar-nos professionalment.
Creiem que el procés de construcció del nou Estat, és una oportunitat perquè les
dones siguem protagonistes, i per això cal disposar de lleis i normes igualitàries. Apostem perquè totes les institucions dels PPCC desenvolupin lleis afavoridores de l’equitat el més aviat possible.
Les dones hem de fer sentir la nostra veu i ser protagonistes de la construcció d’una
nova societat més justa, inclusiva, pròspera, transparent i equitativa per a tothom.
 
...Despertemos, despertemos humanidad ya no hay tiempo.
Nuestras conciencias serán sacudidas, por el hecho de estar solo contemplando la autodestrucción basada en la depredacción: capitalista, racial y patriarcal.
Berta Cáceres, en abril de 2015.

Imatge JERC Sabadell pel dia internacional de la dona treballadora (2016) Imatge JERC Sabadell pel dia internacional de la dona treballadora (2016)