< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.12
2009
No a la Constitució Espanyola, Sí a la independència dels Països Catalans!

En motiu del 31è aniversari de l'aprovació de la Constitució Espanyola les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) organitzen tot un seguit d'actes per mostrar la seva oposició a aquest text redactat pels franquistes i considerat avui un dogma intocable pels partits espanyolistes.

Així, les JERC aposten decididament per superar-la i avançar cap a la independència. Per això, les consultes populars per la independència són un pas endavant impecablement democràtic a favor del dret a decidir dels Països Catalans.

Per combatre la Constitució Espanyola les JERC organitzen tot un seguit d'actes arreu del territori. En primer terme, la regional del Maresme-Barcelonès Nord ha organitzat la primera Setmana de la Lluita amb l'objectiu de posar en evidència les mancances de l’Estat Espanyol i també aquelles que presenta la Constitució Espanyola. D’aquesta manera entre el dilluns 30 de novembre i el diumenge 6 de desembre s’organitzaran actes arreu del territori, des de Sant Adrià de Besòs fins al municipi de Tordera.

Cada acte tindrà una temàtica diferent en funció del municipi, d’aquesta manera els temes a tractar seran: un acte de protesta contra les polítiques de joventut; acte de protesta per la impossibilitat del jovent de trobar un habitatge digne; acció contra la violència de gènere amb una performance sobre la situació de la dona; acte de protesta per l'activitat del tir al plat a la llera del riu Tordera; protesta contra la presència de l'exèrcit espanyol als Països Catalans; aixecament de les barreres del peatge d’Arenys reclamant una C-32 lliure de peatges i finalment un acte contra el text de la Constitució Espanyola i en favor d'una Constitució Catalana.

ACTES

Divendres dia 4 les JERC-Baix Llobregat han organitzat una acció a la Rambla Just Oliveras de l'Hospitalet de Llobregat per protestar contra la carta magna i la retallada de llibertats individuals i nacionals que suposa.

Dissabte 5 al matí les JERC-Ponent han organitzat una manifestació pels carrers principals de Lleida per mostrar el rebuig del jovent independentista a la constitució. Paral·lelament, està convocada a Sueca la V Paella Independentista de les JERPV.

El mateix dissabte a les 19.30 hores del vespre hi ha convocat l'acte nacional de les JERC contra la Constitució Espanyola a la Plaça del MACBA de Barcelona, amb parlaments polítics i final de l'acte reivindicatiu amb concerts. S'espera en aquest acte una gran afluència de joves per superar el marc legal vigent i avançar cap una societat lliure i justa.

Finalment, diumenge dia 6 tindrà lloc a Palma a la Plaça de l'Escorxador a partir de les 18'30h un concert amb Oprimits i Eixut, de Mallorca i Kontra-Band, de Blanes. A més podreu veure l'exposició "La constitució espanyola contra els Països Catalans", i hi haurà servei de barra amb menjar i beure a preus populars.